Mielipiteet

Sanasta miestä, sarvesta härkää – Kunnioittakaamme kummankin sukupuolen valintoja

Miesten viikko huipentuu nyt isien liputuspäivään.

Miessukukuntako maailman tappi? Tuskin. Biblia tosin kertoo, että Aatami luotiin ensin. Se taisi olla vain harjoituskappale ihmisestä.

Nyt sitten ainakin maassamme eletään naisten vallankumousta. Onhan hallituksen pääpäsmäritkin naisia.

Maassamme toimii yhdistys nimeltään Miessakit ry. Järjestö auttaa miesten syvenevissä ongelmissa monin keinoin. Se on perustettu v.1995. Se saa myös tukea RAY:lta. Slouganeitaan ovat Lyömätön virta ja Erosta elossa.

Miessakit ry:n jäsenmäärä liikkuu sadoissa. Heillä on myös oma palkattu toiminnanjohtaja. Jäseneksi voi liittyä netin kautta. Jäsenmaksu on 20 euroa, josta saa eläkeläisalennuksen. Jos liittyy miesten viikon aikana, niin ensimmäinen vuosi on maksuton. Jäsenmaksun hintaan kuuluu myös Urho-tiedoitelehti.

Sote-alalla on hanke nimeltään Miesvirtaa. Tarkoituksena on saada miespuolisia alalle, joka nykyisellään on kovin naisvoittoinen.

Toimen mies Jolanki ehdottikin samantyyppisen hankkeen perustamista Forssaan.

Me miehet tietysti olemme käyttäneet urosmahtiamme iänkaiken. Varsinkin naisten palkka hoito-alalla näin korona-aikaan nähden palkka ei ole ammattia vastaava.

Ei aikaakaan, kun naisia ei hyväksytty varsinkin leijonaklubiin edes ovelle. Kun vuosia sitten olin Rööperin Leijonaklubin sihteerinä ehdottamassa, että koska porukka pienenee ja vanhenee, niin voitaisiinko ottaa jäseneksi myös ladyja? Silloin lähes satavuotias apteekkari nousi posket leimuten ylös ja huusi: ” Vain minun kuolleen ruumini yli” Se keskustelu loppui siihen. Onneksi kaikki on muuttunut.

Onhan meillä Forssassakin 62-vuotias Ukkokerho. Ei mikään ry tai vastaava, mutta toiminnasta löytyy potkua. Jäseniä on peräti lähes 500 laamannista kirvesmieheen ja kaikkea siltä väliltä. Ikähaarukka on 60–98. Naisia ei tähänkään kerhoon hyväksytä, paitsi laivamatkoille vahdiksi, että retkeily pysyy hanskassa.

Miesten viikko on miesten, mutta emme ole miehiä ilman naisia. Kunnioittakaamme kummankin sukupuolen valintoja.

Uusimmat

Fingerpori

comic