Mielipiteet

Satavuotias silta

Saarensalmen silta on vanha ja kapea.

Saarensalmen sillalla on käytetty päättäjiä vuosikymmenten aikana tielaitoksen pääjohtajasta alkaen. Kauniita maisemakuvia on otettu ja samalla ihmetelty sillan kuntoa ja kapeutta.

Tänään samalle sillalle ajetaan kuin Linnanmäen huvipuiston vuoristoradan pimeään tunneliin. Jos kolahtaa, tullaan paikalle ja todetaan: Huonossa kunnossa on, lisätään heijastimia.

Liikenneturvallisuuden parantamisella on jo kiire: pyörätie tulee ja tienvarren pusikko estää pahasti näkyvyyden sillalle, jonne liikenne ohjataan nokat vastakkain.

Seutukunnan tieasiat etenevät tunnetusti kuin Iisakin kirkon rakentaminen. Liikennemäärät eivät ole riittäneet tiestön kunnolliseen peruskorjaukseen.

Parempaa ei ole luvassa: maakunnan pääkohde on Helsinki–Tampere -väylän kehittäminen. Teistämme vastaava Uudenmaan ely-keskus taas suuntautuu laajan pääkaupunkiseudun tarpeisiin.

Uusien siltojen käyttöikä on sata vuotta. Oman aikansa materiaaleista rakennettu Saarensalmen silta on tulossa käyttöikänsä päähän. Edellinen silta kun räjäytettiin kapinakeväänä 1918.

Tammelan miäs

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic