Mielipiteet

Satumaa

Elämme Suomessa, jossa on unohdettu, missä hyvinvointi todellisuudessa muodostuu. Se ei synny verotuksesta. Liialla verotuksella kyllä voidaan saada talouden pyörät pysähtymään, nimitetään veroa sitten miksi tahansa, vaikka ympäristöveroksi. Haittaverostahan on haittaa. Jos Suomi verotuksella pysäyttää taloutensa, kärsijöinä ovat vähävaraisimmat, lapset, sairaat, vanhukset ja opiskelijat. Heidän tukemiseensa ei ole rahaa, jos pyörät eivät pyöri.

Energian Suomessa pitää olla halpaa niin kaikkeen elämiseen, teollisuuteen kuin liikkumiseenkin. Täytyy muistaa, että Suomi tarvitsee teollisuutta, mutta teollisuus ei tarvitse Suomea. Onhan maamme edelleen kylmä, kallis ja kaukana. ”Utan bilen stoppar Sverige”, on ruotsalainen sanonta. Monilla on käsitys: ”Suomi nousuun autoilijoita verottamalla”. Virossa ei ole autoveroa eikä myöskään Ruotsissa. Viro tuntuu ajavan kovalla vauhdilla Suomen ohi. Hyvinvoinnin pohja on kannattava teollisuus ja talouselämä, siis työn tekeminen. Demokratiaan on aina kuulunut vapaa liikkuvuus ja vapaa sana, Suomi tarvitsee yhä kehittyviä diesel- ja bensa-autoja.

Suomen autoilun pakkosähköistyminen tuntuu olevan Stadin tekniikkauskovaisten märkä uni. Tuskin sitä joka leimikolle raiteita vedetään, eikä rekka voi kuljettaa lastiaan enempää akkuja. Autoveron poisto kaikilta autoilta on todellinen ympäristöteko. Kuljettajattomilla rekoilla näyttää olevan Petro-Saabin kohtalo.

Stadilaiset voisivat muille malliksi poistaa itseltään kivihiilen käytön välittömästi. Samalla nähdään, miten sitä bioenergiaa riittää juuri joka käyttöön. Sopisi miettiä, lopettavatko esimerkiksi Venäjä, Saudi-Arabia ja Venetsuela öljyn ja kaasun myynnin. Lopettaako Puola ja Saksa kivihiilen käytön? Vihreiden aatteiden mukaan Suomen vihreän kullan käyttö pitäisi lopettaa. Turvetta ei saa polttaa, eikä tietenkään atomivoimaa saa käyttää. Suomi ei elä lintuja bongaamalla.

Ympäristöinnovaatiot valmistetaan pääosin Kiinassa. Ruotsi tarjoaa teollisuuden sähkön huomattavasti meitä edullisemmin. Tämä näkyy siinä, että teollisuus siirtyy Ruotsiin tekemään hyvinvointia. Jos luullaan, että maailmaa johdetaan Suomesta, tullaan karvaasti pettymään. Päästöjä pitää vähentää siellä, missä niitä muodostuu, ei Suomessa, meillähän on maailman puhtain ilma. Jos asioissa mennään liian tunteella, joutuvat nuoremme ilmastopakolaisiksi pois Suomesta. Verointoilun aiheuttama lama voisi tuoda Suomeen levottomuuksia.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti