Mielipiteet

Sekoomusta kotikunnassani – Koko koulun rakennustouhu on Tammelan kuntatalouden ja -keskuksen kauniin miljöön kannalta typerää touhua

Tammelan koulukeskuksen kohtalo puhuttaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan koulukeskuksen kohtalo puhuttaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Luin lehdestä parina päivänä perätysten Tammelan uuden koulukeskuksen juttuja. Olen kovasti hämmästynyt kun päätöksistään (näin olen ymmärtänyt) keskeneräistä koulua jo suunnitelleen. Ja hämmästyksekseni totesin, että maisemaan hienosti sopivan, tutkimusten mukaan terveen ja korjauskelpoisen rakennuksen tilalle aiotaan rakentaa puuvuorattu betonirakennus. Kyllä nyt jotkut todella sekoilevat pahemman kerran. Eikös aluksi puhuttu hirsirakennuksesta vai olenko jo niin dementoitunut, että en muista oikein.

Koko rakennustouhu on kuntatalouden ja -keskuksen kauniin miljöön kannalta typerää touhua. Typerää sekin, että tilan kunto tarkastettiin vasta kovan väännön jälkeen, kun uuden pytinkin suunnittelua jo oli tehty.

Koulussa ei todettu olevan terveyshaittoja, mutta siitä huolimatta jotkut oireilevat. Voisiko kyseessä olla jonkinlainen joukkohysteria, jota luodaan ja joka palvelee niitä, jotka haluavat jostain syystä hävittää käyttökelpoiset tilat. On saatu kimmoke, jolle ei sitten maksulappua lasketa.

Joissakin tapauksissa on jo tehtyjä päätöksiä purettu, kun on huomattu niiden toimimattomuus. Toivon järjen voittavan tässä asiassa kotikunnassani.

Fingerpori

comic