Mielipiteet

Senioreiden vallankumous

Seniorit ovat käynnistäneet ns. iäkkäiden vallankumouksen. Tillosilmät ikävaarit ja mummelit ovat räiläkkäästi rynnistämässä etujaan järjestöissä ja puolueissa.

Nuo pelsepuupit jaksavat vielä pitää elämän syrjästä kiinni lähes päivittäin.

Seniorit eivät halua jäädä television ääreen katselemaan Ansaa ja Taunoa. Muina mieheilijöinä he tuppaantuvat järjestötoimintaan ja puoluepolitiikkaan.

Yhä useamman vapaaehtoisjärjestön puheenjohtaja lasauttaa nuijaa pöytään ehtooelämässään.

Meillä Bermudan kolmion keskiössä on suuri ja mahtava Keljan kammio, jossa eläkeliitto pitää kk-kokouksiaan. 1200-jäsenisellä järjestöllä on sitä joukkovoimaa.

Oletukseni mukaan uusi puheenjohtaja Kaijan Seppo pitää homman hanskassa.

Eläkeläisten edunvalvonta on tärkeää. Persveivaamalla etuja ei saavuteta.

Turkulainen ylilääkäri Sirkka-Liisa Kivelä on sanonut, että suurten ikäluokkien vanhetessa on alkanut sosiaaligerentologian ennustama vallan siirtymä iäkkäimmille kansalaisille. Hän sanoo myös, että meneillään on myös ns. veretön vallankumous, jossa seniorit eivät suostukaan edeltäjiensä tavoin luopumaan vallasta. He ovat tottuneet olemaan vallan keskiössä.

Haastattelututkimus kertoo, että puolet sanovat senioreita syrjittävän. Eläkeläiset ovat rupusakkia. Ikäsyrjintä on selvästi lisääntynyt. Nykyinen läppärisukupolvi kuvittelee olevansa vallan yläpuolella. He eivät tarvitse seniorimentoreita.

Antakaamme siis nuorille valtaa, mutta muistetaan, että seniorikaan ei ole seniili lukuun ottamatta poikkeuksia.

Seniorit pankaamme nälläriä kehoon ja ottakaamme valtaa

Pakko kuitenkin sanoa otsikosta poiketen, että valta on väen väkisin luovutettava seuraavalle sukupolvelle.

Keijo Wääriseniori

Uusimmat

Fingerpori

comic