Mielipiteet

Seniorit osaavat laulaa selvin päin

Kyse on ikäihmisten keskuudessa lisääntyvistä karaokelaulutilaisuuksista, joissa paikallaolijat saavat esittää valitsemiaan lauluja TV-näytöllä näkyvien sanojen ja laadukkaan musiikin tahdissa. Tilaisuuksia järjestettiin kerran kahdessa viikossa, mutta nyt laulajien ja yleisön toivomuksesta lauletaan joka tiistai, vanhassa, toimintansa lopettaneessa ravintola Sävelessä.

Kävijämäärä lisääntyy jatkuvasti ja paikalla on yleensä 20–30 laulajaa ja sama määrä kuuntelijoita, kertovat tilaisuuksien vetäjät Leo ja Aulis. Forssan Eläkkeensaajien yhdistyksen jäsenillä on tilaisuuteen vapaa pääsy. Vanhin laulajamme on 87 vuotta täyttänyt, Lauri Vahviala, joka iästään huolimatta jaksaa laulaa ja osaa paljon hyviä lauluja.

Kysyin, onko alkoholi-pirulainen tuoksahtanut laulajien, tai yleisön keskuudessa. – Emme ole kertaakaan huomanneet minkäänlaisia tuoksahduksia vanhasta, tai uudesta alkoholista, eikä tämä onnistuisikaan viinahöyryiseltä, vastasi Leo.

Itse paikalla olleena totean, että hyviä laulajia paikalle esiintymään houkuttelee paikan historian havina, sillä eläkeläisistä koostuvat laulajat ja kuulijat muistavat historian yli 50 vuoden takaa, jolloin paikalla esiintyivät Suomen tunnetuimmat artistit. Parhaiten mieleen on jäänyt kaikkien suomalaisten tuntema tanssimusiikin kuningas Olavi Virta ja hänen orkesterinsa, jonka tahdissa nuorukaisena opettelin tanssimaan tangoa ja valssia.

Uusimmat

Fingerpori

comic