Mielipiteet

Seniorit saavat Forssassa vihdoin kauan kaivattua koulutusta ATK-osaamiseen

Seniorit saavat Forssassa koulutusta digilaitteiden käyttöön. Kuva: Lassi Puhtimäki
Seniorit saavat Forssassa koulutusta digilaitteiden käyttöön. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Lehdessä 24.2.2021 ilmoitettiin tästä senioreiden digikoulutuskurssista. Sieltä löytyy puhelinnumero, jolla voi ilmoittautua: 03 41415390, mutta vahingossa on ilmoituksessa jäänyt 03 mainitsematta. Onneksi ihmiset ovat osanneet liittää 03:n kuitenkin numeron eteen ilmoittautuessaan kurssille.

Tarkoitus on yrittää kaikille tarvitsijoille antaa koulutus tässä ilmoitetussa sijainnissa. Itse olen lupautunut tulemaan auttamaan koneen eri ongelmissa, joten kouluttajan ei tarvitse itse käyttää aikaansa näihin ongelmiin. Minulla on rokotus jo saatu, etten levittele koronaa asiakkaille.

Olen erittäin onnellinen, että vihdoin saimme alkuun tämän koulutuksen. Kauan sitä on vatkattu ja rahanpula on ollut kaiken esteenä. Toivoisin, että kaikki saisivat nyt koulutuksen siihen asteeseen saakka, että voivat kotona asiat hoitaa eikä tarvitse pyytää apuvoimia ulkopuoleisilta tässä tietokoneasiassa. Meillä tällä Forssassa on paljon ikäihmisiä, joille ei ole annettu minkäänlaista koulutusta mainitsemistani asioista.

Nyt sitten Forssa on edelläkävijäkaupunki useampiin kaupunkeihin verrattuina antaessaan koko koulutuksen ilmaiseksi. Ensin koneen käytön oppiminen, sitten voi siirtyä tekstien opetteluihin, pankkitoimintoihin, veroilmoitusten laatimiseen ym. (tärkeitä asioita). Nyt sitten aukeaa ikäihmisillekin tämä digimaailma ja voivat vapaasti seurustella tietokoneen välityksellä omien lastenkin kanssa ja hoitaa muutkin tärkeät asiat tietokoneen kautta.

Itse sain hyvän koulutuksen Vantaalla työskennellessäni asemakaavaosastolla. Siellä oli kaupunginjohtaja kovasti aikaansa edellä. Hän ilmoitti, että kaikkien tulee käydä ATK-koulutus ja tämä oli minulle erittäin tärkeä siksi, kun ohjeistin piirtäjiä asemakaavojen konepiirtämisessä. Siitä lähtien olen tietokoneen kanssa ollut jatkuvasti tekemisissä.

Kaikki asiat toimivat nykyisin tietokoneiden välityksellä. Ei tässä mitään muuta kuin toimitaan kurssin yhteydessä yhteisymmärryksessä, ja yritetään saada mahdollisimman hyvä lopputulos osaamiseen tietokoneilla.

Uusimmat

Fingerpori

comic