Mielipiteet

Seudullisesta palkkahallinnosta

Haluan täsmentää Minna Nissilän Forssan Lehdessä 6.7. esittämää näkemystä Loimijoen Kuntapalvelut Oy:n (Loikun) toiminnasta ja palvelun hinnasta.

Seudullisen yhteistyön tarkoituksena on yhdessä toimien hakea kustannustehokkuutta ja palvelun toimivuuden varmistamista sen sijaan että kunnat toimisivat yksin, haavoittuvampina pieninä yksikköinä.

Tätä toimintamallia Loiku haluaa edistää. Monopoliasemaan viitattaessa luodaan mielikuva kalliista yksintoimijasta, jolta on pakko ostaa, hinnalla millä hyvänsä, kun vaihtoehtoja ei ole.

Inhouse-yhtiö-inhossa on unohtunut, että osakkeen ostaminen luo ainoastaan mahdollisuuden käyttää tuotettuja palveluita, ei pakota siihen eikä sido hamaan tulevaisuuteen asti, sillä sopimuksissa sovitaan etukäteen hinnoista, niiden mahdollisesta tarkistamisesta ja irtisanomisajasta.

Nissilän mukaan ei kannata loukkaantua siitä, jos kunta tekee ratkaisuja säästöjä tavoitellakseen.

Valitettavasti palkkapalvelumuutoksen lopputulos ei tuonut säästöjä tammelalaisille, vaan kolmen vuoden palkkapalveluista merkittävästi suuremman maksettavan euromäärän, jolla tuetaan Pieksämäen seudun ja pieksämäkeläisten veronmaksajien, ei oman seutukuntamme eikä Tammelan veronmaksajien etua.

Inhouse-inholla on hintansa.

Uusimmat

Fingerpori

comic