Mielipiteet

Seurakuntaa koolla

Vastauksena Ihmettelevälle (FL 26.10.), että Matkussa kokoonnumme kylätalolla, josta seurakunta maksaa vuokraa. Seurakunta päätyi myymään mittavia remontteja vaativan seurakuntakodin, joka on kylätalon on viereisellä tontilla. Upea kylätalo onkin varsinainen monitoimitalo tarjoten paremmat puitteet myös seurakunnan kokoontumisille. Siellä onkin pidetty ristiäisiä, muistotilaisuuksia ja jopa hääjuhlat.

Matkun kylätalon juuri valmistuneessa siivessä on kokoontumistilat lapsille ja nuorille sekä hieno saunaosasto, jota voivat vuokrata vanhukset ja perheet esim. kaivoveden vähyyden vuoksi.

Niin, onhan matkulaisilla oma kirkkokin keskellä kylää, Rukoushuone, jonka kyläläiset rakensivat talkoovoimin 1910. Se myös remontoitiin talkootyönä 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Siellä toimitetaan jumalanpalveluksia, musiikkitilaisuuksia, kasteita, eikä viimeisimmästä avioliittoon vihkimisestäkään ole kovin kauaa.

Pelastusarmeija tarjoaa soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa. Neljäntenä ässänä on sosiaalista kanssakäymistä matkulaisille seurakuntaan kuuluville ja kuulumattomille kahdesti viikossa (ma+to) kyläyhdistyksen järjestämän lämpimän aterian äärellä. Siinä sitä maailmaa parannetaan eikä taivaskaan ole puheenaiheiden rajana…

Kirsti Koivula

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic