Mielipiteet

Siilien puolesta kiitos avusta!

Siilipesueet kaipaavat myös ihmisen apua. Kuva: Juha Mäki-Ketelä
Siilipesueet kaipaavat myös ihmisen apua. Kuva: Juha Mäki-Ketelä

Miten suuri olikaan surumme, kun laitoimme sinut pehmeään ruohopesään puolisoni kaivamaan pieneen hautaan nukkumaan ikiunta. Meidän Romu, sinnikäs ja sisukas ystävämme.

Myös huoli vaivasi mieltämme, miten ihmeessä onnistuisimme löytämään poikasesi, pesän sijainti kun oli arvoitus. Lupasin sinulle, että etsin heidät, kun eläinlääkäri antoi sinulle ensimmäisen pistoksen, joka vei jo kivut mennessään. Nuori lääkäri kohteli sinua todella ystävällisesti, kunnioittavasti ja myötätuntoisesti. Kiitos hänelle!

Tiesin, että paljon apua tarvittaisiin että lupauksen voisi pitää. Kun kiersin lähiseudun ovilla kertomassa asiani ja pyysin ilmoittamaan pikkusiileistä, tapasin todella ystävällisiä ihmisiä, jotka lupasivat olla tarkkana. Kiitos kaikille heille!

Some puolen otti hoitaakseen ystävällinen naapurimme, suuri kiitos hänelle!

Kiitos kaikille, jotka kävivät pikkuisia etsimässä !

Todella suuri ja lämmin kiitos kaikille teille, jotka sitten löysitte ja otitte turvaan pienet poikaset, jotka nälissään lähtivät pesästään emoaan etsimään!

Jokainen puhelu ja viesti tuotti niin suurta iloa ja helpotusta, etten osaa sitä kuvata. Kiitos kun aikaanne säästämättä ja kilometrejä laskematta olitte valmiit auttamaan. Jopa useampaa poikasta. Oli ihanaa hoitaa pikkuisia hetki täällä kotona, ennen kuin he matkasivat pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin. Kiitos yhdistyksen osaaville vapaaehtoisille!

Yhteensä seitsemän pikkuista on turvassa ja voi hyvin. Yksin tämä operaatio ei olisi ikimaailmassa onnistunut. Tässä nähdään että yhdessä eläinten hyväksi saadaan paljon aikaan.

Kiitos myös kaikille teille, jotka eri puolilta kaupunkia olette ottaneet yhteyttä ja auttaneet siilivauvoja omalla alueellanne.

Nyt kun syksy hiljalleen tekee tuloaan, siilit tarvitsevat apua talvipesien muodossa. Luonnon pesiä on vaikea löytää nykyajan ylisiisteistä pihoista.

Paikallaan on varoituksen sana, jos pesiä valmiina hankitaan. Markkinoilla on pesiä, jotka eivät täytä horrospesän kokovaatimuksia. Koska niihin ei mahdu riittävästi pesämateriaalia, niistä muodostuu kuolemanloukkuja, joihin siili paleltuu kuoliaaksi. Kesäpesäksi ne kyllä soveltuvat. Pesän mitat 50*50*30 ovat riittävät talveksi. Pesän täytteeksi kuivia lehtiä, kuivaa ruohoa ja mielellään ruti-rexiä, joka ei homehdu. Pesä on rakennettava raakalaudasta, ilmanvaihdosta on huolehdittava ja kulkukäytävän on oltava riittävä suojaamaan viimoilta ja kutsumattomilta vierailta. Kuivana pysyvä horrospesä rauhallisessa paikassa on siileille elinehto. Montako pesää sinun pihaasi tänä syksynä rakennetaan?

Myös pienet siilit, jotka eivät horrospainoa syksyn loppuun mennessä tavoita, ovat avun tarpeessa. Taas tarvitaan tarkkoja silmiä ja lämminsydämisiä, välittäviä ihmisiä.

Autetaan siilejä nyt, ennen kuin se on liian myöhäistä.

Siilien asioissa voi ottaa yhteyttä em. yhdistykseen tai minuun. Autan mielelläni missä voin. Omin neuvoin siilejä tai muitakaan villieläimiä ei pidä hoitaa pidempää aikaa. Eläin on otettava turvaan, jos avuntarve on ilmeinen ja sitten viipymättä ilmoitettava asiasta eteenpäin. Usein hoitoa tarvitaan heti kuivumisen, alilämpöisyyden ja aliravitsemuksen vuoksi. Myös vammat, joita on hyvin vaikea huomata, tarvitsevat pikaista hoitoa.

Siilien puolesta kiittäen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti