Mielipiteet

Siirtolaissopimus GCM

Huomasin, että keskustelua kirjoituksestani tuli – hyvä niin. Muutamia asioita kuitenkin haluan Milla Vahan (FL 6.11.) vastineessa kommentoida, että tulee varmasti oikein ymmärretyksi.

Ensinnäkin siirtolaisia, nimenomaan laittomia maahantulijoita koko kirjoitus käsittelee kuten myös GCM-sopimus. Siinä se lukee otsikossa ja ensimmäisessä kappaleessa. Pakolaisiin on viitattu myöhemmin esimerkkinä siitä, miten suhtautuminen laittomaan siirtolaisuuteen tuskin on positiivisempi kuin laillisesti pakolaisina maahan tuleviin.

Toisekseen tämäkään kirjoitus ei kiistä sitä, etteikö sopimuksen voisi jättää myös allekirjoittamatta ja silti kaikki ”kansainväliset käytänteet ja globaalit velvoitteet ihmiskuntana toisiamme kohtaan” ovat voimassa. Kirjoitukseni pääpointti olikin saada koko asia nostettua julkiseen keskusteluun myös valtionhallinnon tasolla. Tiedon saaminen auttaa mielipiteen muodostamisessa.

Mitä globaaleihin velvollisuuksiin ihmiskuntana tulee, niin itselläni ensisijalla ovat velvollisuudet omaa maata ja kansaa kohtaan.

Pia Kuparinen PS

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti