Mielipiteet

Sipilä sitoo Suomen massamuuttoon

Marokossa ollaan joulukuussa allekirjoittamassa YK:n laatimaa GCM (Global Compact for Migration)-sopimusta turvallisesta ja jatkuvasta maahanmuutosta. Sopimus sisältää sinänsä ihan kannatettavia ajatuksia ihmiskaupan hillitsemiseen ja lähtömaiden auttamiseen liittyen. Kiiltävän kuoren alta löytyy kuitenkin tuttua ääriajattelua, millä pyritään estämään kaikki rajoitukset maahantuloon ja oleskeluun liittyen, esimerkiksi siirtolaisten säilöönotto käytännössä kielletään. Lisäksi sopimukseen liittyneet maat sitoutuvat ohjaamaan tiedotusvälineiden uutisointia siirtolaismyönteiseksi. Hallitus ja media eivät ole asiasta juurikaan uutisoineet.

USA, Australia ja Unkari eivät sopimusta allekirjoita ja viimeksi tällä viikolla Itävalta liittyi tähän joukkoon. Suomen hallitus ilmaissut jo aikaa sitten kannattavansa sopimusta ja ulkoministeriö kiirehti tiedottamaan lopulta, ettei sopimus ole juridisesti sitova, joten ei ole ilmeisesti niin isosti väliä allekirjoittaako sen vai ei. Jos näin, niin kysymys olisi julistuksesta, joita YK:n yleiskokouksessa tehdään jatkuvasti muutenkin ja sellaiseen tämäkin sopimus pohjautuu. Tuskin mainittujen maiden johtajat ovat niin hölmöjä etteivät näiden eroa ymmärrä, vai miten tuo on tulkittava?

Jotta saataisiin selvyys, mihin Suomi on Sipilän hallituksen johdolla sitoutumassa, olisi hyvä käsitellä asia eduskunnassa kuten Perussuomalaiset ovat vaatineet. Hallituksella ei pitäisi olla mitään syytä kieltäytyä, vastahan se haki omasta aloitteestaan eduskunnan tuen ajaessaan työvoimapolitiikkaansa. Luottamus on saatu myös hallituksen ministerin aborttilinjalle, siihen verrattuna tässä sopimuksessa luulisi olevan isommasta ja tärkeämmästä asiasta kyse. Eduskunnan tuen hakeminen tälle sopimukselle olisi siis hyvinkin loogista ja epäilemättä se saataisiin, jos kerran on hyvästä ja kannettavasta asiasta kysymys.

Olisiko kuitenkin niin, että hallitus haluaa mieluummin hoitaa nimen sopimukseen kaikessa hiljaisuudessa? Ehkä mieleen muistui syksy 2015, kun Sipilä kutsui koko maailman kylään talonsa julkisesti tulijoille lupaamalla. Ja vieraita tulikin – harvassa olivat tosin todelliset pakolaiset, eikä kaikilla saapuneilla vierailla ole ollut kotiin kiirettä.

Tuoreessa TSN Gallupin tekemässä kyselyssä 62% suomalaisista on sitä mieltä, että pakolaisten pitäisi palata kotiin, kun suojelun tarvetta ei enää ole. Kun lisäksi tiedämme, miten suuri osa hakemuksista hylätään, miten vaikeaa on palauttaminen ja millaisia taloudellisia ja turvallisuusongelmia maahan jääneet aiheuttavat, alkaa hallituksen ja median hiljaisuuden syy selvitä. Hallitus uskoo, että sopimuksen haittavaikutukset näkyvät vasta myöhemmin, ainakaan ei ennen kevään vaaleja.

Paperista on tulossa taas uusi “kansainvälinen sopimus”, mihin vedotaan kun rajatarkastuksia ei muka voida ottaa käyttöön ja varusmiehet laitetaan maahantulijoiden laukkuja kantamaan. Suomen toivo onkin, että riittävän moni muu valtio seuraa USAn esimerkkiä ja sopimus jää ratifioimatta. Sipilän hallitus rientää kyllä nimensä paperiin laittamaan ja jatkuvaa massamuuttoa kiihdyttämään. Tämä on maamme edun vastaista. Perussuomalaiset ovat tätä kehitystä vastaan pitkäaikaisen linjan mukaisesti.

Pia KuparinenHämeen eduskuntavaaliehdokas PS

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti