Mielipiteet

Sirkka-Liisalle, sote on osaamista, ammattitaitoa ja verkostoja

Sirkka-Liisa Anttila sivaltaa viikoittain niin johtavia viranhaltijoita kuin luottamushenkilöitä, milloin lehden palstoilla, milloin sähköpostein.

Tärkein hänen viestinsä on luoda epäluottamusta, virheellistä tietoa ja luoda sellaista uskoa ihmisiin, että sairaalaa alasajetaan ja Hämeenlinnalle annetaan päätösvalta.

Anttila unohtaa täysin, että on itse ollut vahvasti viemässä Pihlajalinna -ulkoistusta eteenpäin täällä Forssassa ja valtakunnan päätöksenteossa erikoissairaanhoidon päivystyksen ja leikkausten keskittämistä, jotka ovat täältä meiltäkin palveluvalikkoa vähentäneet.

Anttila myös peräänkuuluttaa usein valvonnan tärkeyttä. Nyt olisi hyvä hetki tutustua kuntiin, jotka tekivät ulkoistuksia terveydenhuoltoon ja siihen, miten näissä kunnissa kipuillaan sopimusten ja valvonnan kanssa.

Tässä kohtaa voisi, arvoisa Anttila, olla hyödyllistä pienen itsearvioinnin aika. Miten omat ajamasi sote-tavoitteet, teot ja puheet kohtaavat.

Sosiaali-ja terveydenhuollon uudistus on paljon muutakin kuin erikoissairaanhoito. Vahvinta itsenäisyyttä meille siinä onnistumiseen ovat hyvät, laajat ja ammattitaitoiset verkostot.

Meidän on lisäksi huolehdittava vanhustenhuollosta, lastensuojelusta, päihde-ja mielenterveyspalveluista sekä perusterveydenhuollosta. Nämä palvelut kehitystarpeineen ja kustannuspaineineen ovat iso kokonaisuus, joka määrittää myös seutumme tulevaisuutta.

Erikoissairaanhoito, sen eri poliklinikat, päivystys, syksyllä alkavat silmätautien operaatiot, sekä sairaalaosastotoiminnan kehittäminen ovat tärkeitä osa-alueita, joita olemme yhdessä hykyn hallituksessa linjanneet ja kehittäneet viimeisen vuoden aikana tämän hetkisiä tarpeita vastaaviksi.

S-L Anttila on ollut ansiokkaasti mukana tätä työtä tekemässä. Esitänkin julkisesti, että sinä S-L annat työrauhan yhdessä linjatuille asioille ja rakennetaan yhdessä seutumme luottamusta muihin toimijoihin nähden ja ollaan itse luottamuksen arvoisia.

On äärimmäisen ikävää, kun toiset tekevät hartiavoimin töitä yhdessä tekemisen puolesta (SHP, Hämeenlinnan kaupungin, koko maakunnan suuntaan), niin sinä S-L romutat sitä säännöllisesti. 

Aidosti yhdessä toimien me onnistumme seutumme sote-palveluissa myös tulevaisuudessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti