Mielipiteet

Sivutiellä

Kirjoittajan mukaan kakkostie olisi pitänyt kunnostaa aikoja sitten.

Hyvin hoidettuun taloon johtaa kunnon tie.

Seutukunnan tiestö on rapautumassa nopeasti. Haitat ovat moninaiset: elinkeinotoiminnat vaikeutuvat, asuntoja jää tyhjilleen ja kalustoa rikkoutuu. Kakkostietä ei kunnostettu ajallaan ja sama toistuu nyt alemmalle tieverkolle.

Tiestön annetaan heikentyä huonoon tasoon, jolloin vahinko on jo tapahtunut: asuminen ja liikennöinti siirtyvät parempien tieyhteyksien varteen.

Uusimmissa tiekartoissa kakkos- ja kymppitiet on merkitty ohuella punaisella värillä. Valtakunnan pääväyliin ne eivät enää kuulu. Pikavuoroyhteydet takkuavat ja liikenteen väheneminen heikentää talvikunnossapitoa entisestään.

Vaaleja on tulossa. Vanhat hokemat, kuten seutukunnan sijainti on erinomainen tai että rautatien rakentaminen on kannatettava ajatus eivät enää riitä. Tarvitaan myös tekoja.

Paavo Väyrysestä ja Esko-Juhani Tennilästä voidaan olla montaa eri mieltä. Erilaisista poliittisista näkemyksistä huolimatta he pystyivät yhteistyöllä ajamaan läpi tärkeitä hankkeita pohjoiseen Suomeen.

Keväällä valitsemme kansanedustajat neljäksi vuodeksi töihin vääntämään uutta sote-uudistusta. Vaalien alla on tännekin tarjolla torikahveita.

Siinäkö koko kattaus?

Tammelan miäs

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic