Mielipiteet

Somen pitäisi olla sosiaalista

Sosiaalinen media on aikanaan ajateltu alustaksi, jossa saat palautteen päivityksen kirjoittajalta. Nopeaksi ja avoimeksi tavaksi käydä suurella joukolla keskustelua. Tavalla, jota voi myös seurata itse osallistumatta. Koska näin se on, kommentoijia on vähän, mutta keskustelun seuraajia saattaa olla paljonkin. Se on yhtä lailla seuraajille joko rakentavaa tai taantumuksellista.

Moni hakee vahvistusta omille ajatuksille ja oppii samalla tapoja käydä keskusteluita. Ongelmaksi koen sen, että usein keskustelun aloittaja ei ole enää läsnä. Hän heittää asian keskusteltavaksi, mutta se on tarkoitettu vain huomion herättäjäksi ja usein vain rakentamaan “henkilön somepersoonaa”. Se tapa ruokkii näitä törkeyksiä, koska keskustelun aloittaja jättää asian sikseen, eikä vaadi hyvää keskustelua.

Ne, jotka huutavat sosiaalisen median törkeästä keskustelusta, voisivat mennä tämän asian suhteen peilin eteen. Jos haluaa vain antaa jonkin asian tiedoksi tai välittää tietoa, niin sitten keskustelu pitäisi sulkea ja näin ilmaista, ettei halua keskustelua tästä aiheesta.

Minä vastaan jokaiseen kommenttiin. Se on kova työ mutta se kannattaa.

Minut on yllättänyt se, että kun kestän haukkumisen ja vastaan asiallisesti ja usein moittien avauksen sisältöä, olenkin saanut asiallisen keskustelun aikaiseksi. Törkeydellä avaava keskustelija on yllättynyt, kun häneen suhtaudutaan silti asiallisesti ja pyydetään esimerkiksi perustetta väitteelle. Olen saanut todella paljon palautetta tästä, ja kaikki on todella positiivista. Nämä kaikki ovat minulle suuria ilonaiheita, olen saanut ihmisen ajattelemaan ja muuttamaan käytöstään.

Törkeää palautetta tulee paljon, mutta jos itse keskustelee ja ottaa huomioon, niin muutos tapahtuu nopeasti. Jokainen meistä haluaa itsensä otettavan asiallisesti huomioon.

Kun huomaat oppivasi ja hahmottavasi asian laajuuden ja eri näkökantoja, niin haluat jatkaa sillä tiellä. Ajattele, kuuntele ja keskustele. Jos yksi tiputetaan pois, niin kokonaisuus ei toimi. Uskon edelleen siihen, että kukaan meistä ei ole kaukana toisesta. Meidän tulee vain keskustella ja ottaa toinen huomioon vaikka hammasta purren.

Uusimmat

Fingerpori

comic