Mielipiteet

Somerolla kädenvääntö urheilukentästä jatkuu ja jatkuu

Somerolla ei ole päästy sopuun urheilukentän korjaus- ja uudistustöistä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Somerolla ei ole päästy sopuun urheilukentän korjaus- ja uudistustöistä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Someron kaupungin luottamushenkilöiden tulisi mielestäni ottaa aikalisä koskien urheilukentän korjaus- ja uudistustöiden tarpeellisuutta mittatikkunaan vaikkapa väestökehitys lapsisyntyvyyksineen, joka lienee varsin oleellinen kriteeri uusista investoinneista päätettäessä. Pois lukien nk. ”korjausvelat”, jotka on saatettava laadukkaalle ja asianmukaiselle tekniselle tasolle poliittisen kädenväännön sijaan.

Someron väestökehitystä tarkastellessa trendi on laskeva seuraavasti: 1980 asukkaita oli 10289, 1990 / 10002, 2010 / 9789 ja 2020 heinäkuussa asukkaita oli 8675, joten nk. maaltapako jatkuu jatkumistaan eikä muutosten tuulia maalle paluusta ole tätä nykyä haisteltavissa (Lähde: Kuntaliitto).

Samanaikaisesti 18–24-vuotiaiden nuorten väestökehitys on ollut trendiltään sekin laskeva koko maan tasolla tarkasteltuna vuodesta 2013 ( 472 758 ) vuoteen 2018 ( 440 686 ), mikä on väestökehityksen näkökulmasta tarkasteltuna jo kovin hälyttävä trendi ,kun huomioidaan verrannollisesti niin yhä lisääntyvä vanhusväestön lukumäärrä ( suuret ikäluokat ) sekä aleneva lapsisyntyvyys Lähde: Sitran taustaraportti / kesäkuu 2020 / Timo Aro, Rasmus Aro ja Ida Mäkelä ISBN 978-952-347-170-2 ( PDF ) www.sitra.fi. Lieneekin paikallaan päättäjiä muistuttaa, että ketä varten, mitä varten ja miksi jotakin rakennetaan itse kunkin mietittäviksi.

Kunnallisten luottamushenkilöiden tulisi ottaa ”lusikka kauniisiin kätösiinsä” yrittämällä yhdessä ratkoa pulmia investointeineen konsensushenkisesti demokratian pelisääntöjä noudattaen muistaen, että kunnallinen ylin päätäntäelin on kaupunginvaltuusto, joka on keskuudestaan valinnut itselleen kaupunginhallituksen eikä päinvastoin kuten Somerolla yritettäneen tehdä!

Uusimmat

Fingerpori

comic