Mielipiteet

Someron kaupungin työntekijät ovat koronabonuksensa ansainneet!

Kuva: Tapio Tuomela / FL
Kuva: Tapio Tuomela / FL

Someron Demarit teki maaliskuussa 2021 valtuustoaloitteen, jossa esitettiin haettavaksi mallia, jolla kaupungin henkilöstölle voidaan maksaa taloudellinen tulosbonus erittäin hyvästä työstä koronan hoitamisessa.

Korona-aikana kaupungin henkilöstö on joutunut venymään jaksamisensa rajoille.

On jouduttu mm. rajoittamaan henkilökohtaista elämää tartuntavaaran minimoimiseksi, on vaadittu ketteryyttä saada opetus toimimaan ja ruoka-annokset ajallaan esille tai jakoon, siivous tehostetuksi ja kirjasto tai liikuntatilat turvalliseksi asioida.

Etä- ja hybridityöympäristö on omaksuttu osaksi normaalia työelämää ja kaikkien toimialojen on ollut pakko omaksua ja noudattaa koronaohjeistuksia – ja rajoituksia.

Koronasta huolimatta työarjen on pitänyt pyöriä ja kuntapalveluiden pelata.

Aika on, ja on ollut, kaikille raskasta ja työntekijät alkavat olla henkisesti ja fyysisesti aivan loppu.

Ehdotuksemme mukaan bonus voi olla esim. kertaluonteinen 100 euron palkkio / työntekijä tai samansuuruinen lahjakortti paikallisiin yrityksiin (tällä vahvistettaisiin myös paikkakunnan elinvoimaa), miksei vaihtoehtona voisi olla myös ylimääräinen palkallinen vapaapäivä.

Someron kaupungin puolelta esillä olleet vaihtoehdot, esim. yhteinen koronajuhla on poissuljettu: siihen eivät kaikki voi / halua osallistua, mansikkakakku- tai hedelmätarjoilu eri hallintokunnille on itsestäänselvyys ja hyvän työnantajan merkki, mutta ne eivät todellakaan korvaa koronavuoden venymisiä henkilöstölle.

Kaupungin on kirkastettava julkikuvaansa vastuullisesta ja välittävästä työnantajasta. Someron työnantajaimagolla on iso merkitys ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuuteen ja pysyvyyteen.

Someron kaupunki teki ylijäämää v. 2020 lähes 3 miljoonaa euroa, josta osa perustui valtion maksamiin korona-avustuksiin.

On enemmän kuin oikeus ja kohtuus, että osa tästä käyttämättä jääneestä summasta suunnataan työntekijöille. He kaikki ovat bonuksensa ansainneet!

Uusimmat

Fingerpori

comic