Mielipiteet

Sopua hallitusneuvotteluihin

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaihtamassa mielipiteitä. Kuva: JARNO KUUSINEN
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaihtamassa mielipiteitä. Kuva: JARNO KUUSINEN

Hallitusneuvotteluja vetävän Sdp:n Antti Rinteen muille esittämät kysymykset hallitustavoitteista olivat kovin yksipuolisia ja vaikeita asioita vältteleviä. Välittyy tunne, että Suomi yksin voisi hallitusratkaisun avulla ratkaista maapallon lämpenemisongelmat ja että rahaa riittää valtion kassassa ulkomaillekin jaettavaksi. Velanhoidon ongelmia ei mainita ollenkaan, eikä kysytä ratkaisumalleja työttömyysongelman ratkaisemiseksi.

Tuntuu, että tärkein tavoite kysymyksenasettelussa on pelata Hullunkurisista perheistä, Musta-Pekka -kortti ulos hallitusneuvotteluista. Aiemmin Rinne on puhunut, että perussuomalaisilla on erilainen arvopohjan mukainen pelikorttipakka kuin Sdp:lla, joten porukka ei samaan pelipöytä-hallitukseen heidän kanssaan sovi.

On totta, että perussuomalaiset ovat esittäneet kärkeviäkin kommentteja maahanmuutosta ja uskonnoista, mutta aivan vastaavanlaisia kommentteja on esittänyt somessa myös Sdp:n rivissä seisova eräs kansanedustaja. Häntä ei Sdp kuitenkaan rankaise, ja tunnettu sanontakin on ”omat koirat purivat”.

Mielipidetiedusteluissa myös yli puolet kansasta haluaa perussuomalaiset hallitukseen. Eikö nyt olisi aika sille, että kansan edun nimissä kaksi suurinta puoluetta alkaisivat vihdoinkin suvaita toinen toisiaan, jotta maahan saataisiin vaalitulosta kunnioittava hallitus. Muistuttaisin, että jos toteutetaan ehdokkaiden antamat lupaukset ennen vaaleja, silloin ei mennä toteutumattomien lupauksien satuilun tienviitan mukaan!

Hallitusvastuussa maailmaa on katsottava uudesta näkökulmasta. Ei enää pärjätä populistisilla letkautuksilla, joita voi oppositiossa huudella, sen sai Timo Soinikin kokea. Vastuuta pitää siis päästä kantamaan Sdp:n rinnalle. Jos tuleva hallitus on pääkaupunkiseutua hyödyntävä, niin maaseutu kärsii, kun tulevat menot astuvat voimaan pikku hiljaa tai isolla lujalla, jolloin Suomi-autosta taas yksi kumi puhkeaa ja purukumilla sitä ei paikata!

Uusimmat

Fingerpori

comic