Mielipiteet

Forssalaisen sosialidemokratian "pelastajat"

Maanantain Forssan Lehdestä saimme lukea uuden yhdistyksen perustamisesta. Sitä mainostetaan jo ry:nä vaikka sitä ei ole rekisteröity. Tämä ”Forssan Sosialidemokraatit” aikoo omia forssalaisen sosialidemokratian nimeä myöten. Forssan Työväenyhdistys r.y. täyttää ensi vuonna 130 vuotta. Sitä onkin hienoa juhlistaa tällä tavalla.

Tiedotteessaan yhdistys ilmoittaa pyrkivänsä avoimuuteen ja syyttää työväenyhdistyksen toimintaa johtokuntakeskeiseksi. Kun edellisen puheenjohtajan aikana toiminta oli puheenjohtajakeskeistä, niin demokratia on merkittävästi parantunut nykyisen puheenjohtajan aikana. Kun on järjestetty erilaisia tapahtumia talkoita myöten ei näitä ”tovereita” juurikaan ole näkynyt. Mutta kun esimerkiksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja eduskuntaryhmän johto pitivät Forssassa kesäkokoustaan, niin kyllä ympärillä pörrättiin kuin raatokärpäset.

Työväenyhdistyksen johtokunta, kuten varmaan kaikki muutkin uuden yhdistyksen ulkopuolella olevat saivat todella tietoa tästä operaatiosta vasta lehdistötiedotteen kautta. Se siitä avoimuudesta. Uusi yhdistys kertoo myös itsestään selvyytenä, että valtuustotyöskentelyssä ei mikään muutu. Ei ole kysytty työväenyhdistykseltä, haluaako se muutoksia. Aika sen näyttää.

Demokraattisessa yhteiskunnassa on tapana, että vähemmistöön jääneet tyytyvät enemmistön päätökseen. Suomalaisessa yhdistysten luvatussa maassa perustetaan oma yhdistys, jos ei enemmistön päätökset tyydytä. Niin tässäkin tapauksessa. elkeä enemmistö yhdistyksen kokouksen osanottajista oli keväällä sitä mieltä, että Kaisa Lepola on työväenyhdistyksen ainoa ehdokas eduskuntavaaleissa. Saman päätöksen ovat tehneet myös muut seutukunnan työväenyhdistykset.

Mutta, mutta… Kun Emmi Lintonenkin halusi ehdokkaaksi, niin perustettiin tämän samaisen porukan toimesta valitsijayhdistys, joka teki esityksen ehdokkuudesta. Todennäköisenä tavoitteena oli tehdä hallaa Kaisa Lepolan vaalityölle, vaikka muita toinen toistaan kauniimpia perusteita esitettiinkin. Samoin teki Minna Lintonen edellisissä eduskuntavaaleissa Orimattilan työväenyhdistyksen ehdokkaana, vaikka asuikin Forssassa. Kyllä tässä on selvästi oman edun tavoittelu kyseessä eikä seutukunnan kuten tiedotteessa väitetään.

Kaisa Lepola sai edellisissä eduskuntavaaleissa mittavan äänisaaliin ja pääsi ensimmäiselle varasijalle. Samoin hän johdatti sosialidemokraatit viime vuoden kunnallisvaaleissa selkeään vaalivoittoon ollen vaalien ääniharava. On vaikea ymmärtää, että kateus ja vihamielisyys kärkiehdokastamme kohtaan aiheuttaa tarpeen yhdistyksemme hajottamisen kahtia.

Vielä olisi hyvä muistaa vanha sanonta; Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa.

Tapio TalikainenFTY:n johtokunnan jäsen ja taloudenhoitaja

Uusimmat

Fingerpori

comic