Mielipiteet

Sota-ajan historiasta

Kuinka kauan sotilaat olivat rintamalla talvi- ja jatkosodassa? Historia tutuksi -nimimerkki (FL 9.12.) käytti matematiikkaa ja päätyi erikoisiin tuloksiin. Jatkan ja täydennän analysointia.

Pudotetaan pois ne ajat, jolloin oltiin lomalla, samoin pudotetaan pois ajat, jotka kuluivat matkustamiseen rintamalta kotiin ja takaisin rintamalle. Ei todellista taistelua kai ollut sekään, kun odotettiin vihollisen hyökkäyksen alkamista. Lisää vastaavanlaisia esimerkkejä voi keksiä helposti. Kirjoittajan käsitys myös puhdetöistä on erikoinen.

Kun kaikki edellisen kaltaiset tekijät poistetaan, niin sotiminen jää jokseenkin lyhytaikaiseksi. Sellaistako se sota sitten olikin? Vietettiin vapaa-aikaa ja välillä hiukan tapeltiin? Nimimerkin kirjoitus on varmaankin tarkoitettu huumoriksi, vaikka onkin erikoislaatuista sellaista, kun kysymys on kuitenkin kaikkea muuta kuin kevyen luokan asioista.

Sotaveteraaneilta voisi kysellä lisätietoja, samoin voisi lukea sodasta kertovia kirjoja ja tutkimuksia. Silloin olisi paremmat perusteet kirjoittaa historiaa tutuksi.

Johannes

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti