Mielipiteet

Sote-tuhlaus on lopetettava heti

Tiistain uutinen Forssan Lehdessä tyrmäsi minut täydellisesti (FL 26.2.2019.) Sopan rahoitus on tullut maakunnassamme maksamaan reilusti yli 7 milj. euroa. Tosin viidessä vuodessa, mutta kuitenkin. Se on niin suuri summa meidän kaikkien maksamaa rahaa, että tuhlaus on lopetettava heti. Ei ole ihme, vaikka muutosjohtajia ketuttaa moinen rahan tuhlaus.

Ei harmituksen syyksi riitä rahan tuhlaus, vaan tuhlattu on johtajien työpanoksen lisäksi niiden 26 ihmisten työpanos, jotka ovat osallistuneet vuositasolla 2018 kyseiseen työhön.

Ne tahot, jotka kyseisen uudistuksen ovat joskus alulle panneet, eivät ole tavalliselle kansalaiselle ilmoittaneet sitä hyötyä, nautintoja ja taloudellisia etuja, jotka sote-muutoksesta koituisi meidän kaikkien hyödyksi. Pääministeri vaan toitottaa julkisuuteen, että sote-uudistus pitää saada maaliin tällä vaalikaudella, koska uusi eduskunta ei sitä pysty eikä halua jatkaa, jos se nyt raukeaa.

Rahan hukkaan heittäminen ei riitä yksin täällä oman alueemme kunnissa, vaan eduskuntatasolla se vasta valtaisaa onkin. Suuret lakiasiain valiokunnat istuvat kuukausitolkulla paperipinojensa takana, eikä valmista tule millään. Kokouskustannuksista ja asiantuntijoiden palkkioista ja lausunnoista koituvista kustannuksista meille tavallisille kansalaisille ei ainakaan selkokielellä hiiskuta mitään.

On helppoa yhtyä lehdessä olleen jutun otsikkoon: ”Eiköhän tämä sote ollut tässä.

Erkki Kaakinen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic