Mielipiteet

Sotemalleja ja kakkaroita

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän ”peitsi” tuntuisi taittuneen Sote- ja hallituskatastrofin myötä siinä määrin että hän ihan tavallisena ”nöyränä poikana peesaili” sosialidemokraattien puheenjohtajaa Antti Rinnettä Ylen 14 maaliskuuta järjestämässä suuressa eduskuntavaalitentissä koskien Rinteen esittelemää kahdeksaatoista ”Sote-kunta” malliaan.

Rinteen Sotekuntamalli sisälsi verotusoikeuden joka muistuttaa kovasti Ruotsin ”Landstinget” mallia sillä erolla jotta Rinteen malli ei ole Ruotsin mallin mukainen niin kutsuttu maakuntamalli vaan yksinkertaisempi Sotekuntamalli ilman himmelimäisiä maakuntahallintoja.

Sipilä tuntui hylkäävän ”oman” Sotensa jonka puolesta hän harrasteli kakkaroiden pyörittelyjen lisäksi myös poliittista köydenvetoa yksinvaltiaan tavoin kuuntelematta opposition ääntä mikä johti lopulta niin Soten kuin hallituksenkin lopulliseen tuhoon.

Mahdollista ja jopa oletettua on, jotta puheenjohtaja Juha Sipilä teki hallituksensa kaatamisen tahallaan vaaliteknisistä syistä vedoten omaan ”sisäiseen ääneensä” sekä vastuunkantoonsa ”tulos taikka ulos” retoriikallaan kun Keskustan galluppiprosentti oli ja on vain noin 14 prosentin luokkaa!

Keskustan vaaliristeilylaiva on nyt tukevasti karilla eikä se sieltä tunnu irtoavankaan ennen kuin ruoriin valitaan uutta konsensustaitoista poliittista naisenergiaa esimerkiksi turkulaisen Annika Saarikon muodossa joka osannee käyttää hyväksi ainakin osan Sipilän soteen syydetyistä yli 200 miljoonasta eurosta uusia Antti Rinteen (sd.) innovoimia Sotekuntia muokatessa!

Raimo RönkköSomero

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic