Mielipiteet

Mielipide: Kun soturi osaa kanavoida sisällä olevan vihan ja voiman tunteen sydämen kautta, syntyy todellinen soturin voima

Viha eskaloituu helposti tuhon voimaksi, Kuva: Soile Toivonen
Viha eskaloituu helposti tuhon voimaksi, Kuva: Soile Toivonen

Entisajan soturi tarttui miekkaan ja lähti kostamaan kokemaansa vääryyden. Tuhon voima tuli soturin sisäisestä vihan tunteesta, jonka hän toi ulkoiseen maailmaansa.

Itsekin olen taistellut tuota vihan aiheuttamaa tuhoamisen voimaa vastaan. Koskaan se ei ole kuitenkaan tullut todeksi konkreettisena tuhoamisena vastustajiani vastaan mutta ajatuksen tasolla kyllä.

Miten helppoa onkaan antaa sisällä olevan vihan eskaloitua tuhon voimaksi, joka kohdistuu ulkopuolellani oleviin asioihin tai ihmisiin. Se ei vaadi mitään ajattelua sen enempää. Puretaan vain viha kohteeseen, jotta paine sisällä helpottuu. Se on mielestäni heikkouden peittämistä eli negatiivista vahvuutta.

Nykyajan soturille on annettu paljon isompi voima kanavoida tuo sisällä oleva maskuliininen energia. Se tosin vaatii paljon enemmän älyllistä toimintaa yläkerrassa sekä itsensä ymmärtämistä ja kuuntelemista.

Se on soturin oma sydän.

Sen vahvempaa voimaa ei yksittäisellä soturilla ole. Kun soturi osaa kanavoida sisällä olevan vihan ja voiman tunteen sydämen kautta ulkoisen maailmaan, syntyy todellinen soturin voima.

Soturi ei anna kävellä ylitsensä, vaan seisoo selkä suorana omien arvojensa ja tekojensa edessä riippumatta kenet hän saa vastaansa. Hän marssii sydämen voimalla eteenpäin ymmärtäen, että yksikään sota ei synny puhtaassa sydämessä, vaan vihan ja tuhon voimasta sydämen ulkopuolella.

Joskus soturi voi unohtaa sydämessä olevan rakkauden voiman ja sen merkityksen. Mutta kun hän katsoo rakkaitaan ja lapsiaan suoraan silmiin, hän muistaa taas sen kaiken.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic