Mielipiteet

Sukupuoliroolit politiikanteossa

Uudessa hallituksessa on naisenemmistö. Kuva: Arttu Laitala
Uudessa hallituksessa on naisenemmistö. Kuva: Arttu Laitala

Maamme tämänhetkisen hallituksen tärkeimmät ministerinsalkut ovat nuorilla naisilla. Nyt naisten uusi euro ministeritasolla onkin 1 euro ja miesministereillä keikahti 0,8 euroon. Asia on synnyttänyt otsikoita niin kotimaisen median kuin ulkomaisten silmäätekevienkin joukoissa.

Tuntuu jotenkin jopa vastenmieliseltä, kun EU-kokouksessakin vanhemman puoleiset komission ja parlamentin herrat kilvan piirittävät nuorta naispääministeriämme, mitä heillä sitten mielessään lieneekään? Eipä piiritetty edellistä keski-ikäistä miespääministeriämme samalla tavalla.

Eikö 2000- luvulla kuuluisi sukupuolia kohdella yhdenmukaisesti riippumatta ulkonäöstä tai iästä? Tekojen mukaan ihmisiä kuuluu arvostaa. ”Mooses” Lipponenkin totesi presidentinvaalien yhteydessä ytimekkäästi: ”Nyt valitaan maallemme presidenttiä, nämä eivät ole mitkään missikisat”.

Mikseivät naisministeriemme kohteluun puutu feministit?

Aina on ollut, että nainen kotona määrää kaapin paikan, oli vaimo tai anoppi. Nyt on historiallinen tilanne, jos naiset onnistuvat hallitustehtävissään, niin miespoloiset poliitikot saavat hakeutua uusiin töihin, vaikkapa näyttelijöiksi teattereihin.

Näyttelijöinä miehet varmasti menestyvät, sillä kokemusta löytyy. Sen todistaa myös viikon odotettu torstain eduskunnan kyselytunti, tv-ruudun näkyvällä puolella nähtynä. Olisi taattua ”oscarin” suorituksen arvoisia esityksiä!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic