Mielipiteet

Suomalainen on oppinut puhumaan ja haluaa olla maailman paras ja ratkaista maapallon kohtalonkysymykset

Rautakankikävelyn MM-kisoja ei tänä vuonna pidetty Tammelan Mustialassa koronatilanteen vuoksi. Kuva: Tapio Tuomela
Rautakankikävelyn MM-kisoja ei tänä vuonna pidetty Tammelan Mustialassa koronatilanteen vuoksi. Kuva: Tapio Tuomela

Suomalainen on oppinut puhumaan. Hiljaisesta kansasta on tullut kaikkitietävä ja kaikelle avautuva. Asiantuntijoita riittää joka lähtöön. Professorit ja taloustieteilijät ovat yhä nuorempia, kolmekymppisiä tietäjiä. Viisaitten neuvot eivät ole uponneet kansaan, koska yhä useamman suomalaisen talous on aivan kuralla, myös valtion tasolla.

Suomalainen varoo kumartamasta liikaa itään, koska tulee pyllistäneeksi silloin länttä kohti. Votkaturistina hän piiritti Leningradia ja kävi näyttämässä pikkuveli-virolaiselle elämisen mallia. Etelän rantojen avauduttua suomalaisenkin kukkarolle hän tallusteli niillä ravunpunaisena, nenänpää rakkuloilla. Julistaessaan kovalla äänellä suomalaisuuden ilosanomaa kielimuurin taaksejääneetkin oppivat ne kuuluisimmat kirosanat.

Maailmaa paljon kiertäneet kertovat, että suomalaisen tunnistaa jo kaukaa suurkaupungin katuvilinästä. Ohikulkiessaan voi sanoa moi, jolloin saa vastaansa hämmentyneen ilmeen ja moi-tervehdyksen.

Suomalainen haluaa olla maailman paras ja ratkaista maapallon kohtalonkysymykset. Ellei jääkiekon maailmanmestaruutta voiteta tai jalkapallon arvokisahaaveet kariutuvat kirvelevään Liechtenstein-tappioon, keksitään jokin uusi laji.

Niitä on jo keksittykin: suojalkapallo, saappaanheitto, rautakankikävely ja eukonkanto. Muurahaispesässä istumistakin on kokeiltu.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic