Mielipiteet

Suomeen tarvitaan maahanmuuttajia

Olemme saaneet lukea, että mielipidekyselyn mukaan noin 80% suomalaisista haluaa pitää koko Suomen asuttuna. Valtaosa suomalaisista varmaankin pitää hyvänä asiana, jos koko Suomi pysyisi asuttuna, mutta vain harva on kuitenkaan todellisuudessa valmis luopumaan asutuskeskuksien tarjoamista palveluista.

Esimerkiksi meillä Tammelassa uhataan jo poismuutolla, jos lasten koulumatka pitenee muutamalla kilometrillä. Tämä esimerkki kertoo hyvin, miten innokkaasti olemme todellisuudessa asuttamassa koko Suomea.

Suomen syntyvyys on alentunut ja väkiluku vähenee.

Mikäli haluamme pitää Suomen asukastiheyden edes nykyisellä tasolla, on siihen vain yksi mahdollisuus. Otetaan lisää maahanmuuttajia. Emme voi valita vain meille mieluisia ihmisiä. Meidän on silloin hyväksyttävä joukkoon myös vähemmän toivottuja, mutta ilman maahanmuuttajia Suomi näivettyy.

Tarvitsemme välttämättä lisää työiässä olevia ihmisiä, jos haluamme säilyttää nykyisen elintasomme. Eipä taida nykyinen poliittinen tilanne suosia tällaista kehitystä.

Kaupunkilaistuminen etenee nyt myös Suomessa ripeästi. Tämän kehityksen jarruttaminen merkitsee hukattuja resursseja. Siihen meillä ei ole varaa.

Ralf Nordström

Tammela


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti