Mielipiteet

Suomen äkkirikastumisen ennätys

Joulukuun ensimmäisenä viikkona vuonna 2000 ministereiden talouspoliittinen valiokunta saa kiireellisen kutsun ylimääräiseen kokoukseen, jossa valtionvarainministeri Sauli Niinistö (kok.) ja pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ilmoittavat, että 43-prosenttisesti valtion omistamalle Sampo-Leonia -pankille on löytynyt uusi pääjohtaja Björn ”Nalle” Wahlroos. Jouko.J.Leskinen saa väistyä (epäilys sisäpiirikaupoista).

Nalle esittää, että Mandatum Pankki on ostettava osaksi Sampo-Leoniaa Mandatumin pörssiarvon ylihinnalla, jolloin Nalle suostuu pääjohtajaksi. Näin Suomen valtio osti 2,5 miljardin markan aivot.

Nalle itse sijoitti Mandatum Pankkiin 1,5 miljoonaa markkaa ja sulautumisen myötä potti tuhatkertaistui ja oli vuonna 2013 jo 370 miljoonaa, nyt 700 miljoonaa euroa.

Presidentti Urho Kekkonen kirjoitti aikoinaan kirjan, onko Suomella varaa vaurastua. Tässä tapauksessa Nallella oli. Hänellä on Suomen äkkirikastumisen ennätys, johon tuskin koskaan ketään yltää. Kyseistä soppaa oli toki hämmentämässä moni muukin osinkojen saaja.

Wahlroos: epävirallinen elämäkerta -kirjoittaja Tuomo Pietiläinen on tehnyt hyvin kotiläksyt.

Uusimmat

Fingerpori

comic