Mielipiteet

Suomen päättäjien suljetut silmät

Suomen ja EU:n liput hulmuavat rinta rinnan. Kuva: Tapio Tuomela
Suomen ja EU:n liput hulmuavat rinta rinnan. Kuva: Tapio Tuomela

Suomi on ollut EU:ssa n. neljännesvuosisadan verran ja eurovaluuttakin on ollut maksuvälineenä n. viidennesvuosisadan verran. Monissa asioissa emme ole ”EU-velvoitteitamme” kuitenkaan noudattaneet.

Markka hävitettiin, mutta jätettiin työmarkkinoille kertomatta, että kun euro ei jousta, niin silloin pitää joustaa työvoiman hinnan. Yhteisvastuussa olemme myös sidottuja tukemaan muitten maitten usein huonostikin hoidettua taloutta. Päättäjät jokaisessa puolueessa ovat ajatelleet, että ongelmat häviävät, kunhan niitä ei kansalle tuoda julki.

Julistuksissaan päättäjämme sitten kyllä väittävät Suomen olevan moderni eurooppalainen sivistysvaltio, jolla on rahaa jaettavaksi koko maailmalle. Mennään myös lupailemaan, että Suomi on ilmastoneutraali paljon ennen muita, vaikka koronavelka kasvaa monta miljardia ja investoinnit karkaavat maihin, joissa päästöt alati kasvavat. On muistettava, että meitä suomalaisia on maailman koko väestöstä n. 0,07%!

Jos saa vedota, niin vetoan päättäjiin ja kumppaneihin: hylätkää ideologiset pilvilinnanne, tulkaa todellisuuteen. Kansalla ei ole silmät sidottuina eikä huulten vetoketjut ole kiinni. Tiedämme, missä Suomi menee vaikka, ette ehkä sitä uskokaan.

Omaa kansaa on ensin autettava, jotta ei tulisi konkursseja, työttömyyttä, pahoinvointia jne. Tyylikin on tiedossa: Oma maa mansikka muu maa mustikka!

On myös päättäjiltä lupailtu,että laitetaan hihat heilumaan, mutta ei se hihoja heiluttamalla korjaannu, vaan epäkohdat on korjattava!

Uusimmat

Fingerpori

comic