Mielipiteet

Suomen "vapaa" uskonto – Lasten pitäisi saada päättää uskontonsa 16-vuotiaina

Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Suomi on vapaa stereotyypeistä, paratiisimaa, jossa jokainen saa olla sellainen, millainen haluaa olla. Jopa maahanmuuttajia ei pakoteta vaihtaa uskontoa. Niin se on, mutta olemmeko kuitenkaan vapaita? Sanoisin, että vapautta meillä ei ole enemmän kuin lampailla maatilalla. Koulussa kristinuskoa opetetaan ensimmäisestä luokasta asti. Sellaiset sanat kuin “helvetti” tai “saatana” lasketaan epäkohteliaiden sanojen joukkoon. Isä meidän -rukous pitää opetella ulkoa.

Mielestäni lapsille pitäisi antaa uskonnonvapaus ja mahdollisuus päättää uskontonsa 16-vuotiaana. Kristinuskoa opetettaisiin kouluissa saman verran kuin esimerkiksi buddhismia tai shintolaisuutta. Jokavuotisesta kirkossakäynnistä opettaja päättäisi yhdessä oppilaiden kanssa pari kuukautta ennen tilaisuutta, jotta kaikki saadaan valmistettua juuri oikealle määrälle ihmisiä.

Vaikka en paljon pidä uskonnosta, en ole mikään satanisti, joka taistelee kaikkia uskovaisia vastaan. Jos lapsi itse haluisi opiskella uskontoa, hän saisi käydä uskonnollisissa kerhoissa ja opiskella itsenäisesti (tai vanhempien kanssa) kotona. Tällainen opiskelu olisi paljon monipuolisempi ja kouluilla olisi enemmän aikaa tärkeimmille aineille, sellaisille kuin matematiikka taikka esimerkiksi äidinkieli.

Uusimmat

Fingerpori

comic