Mielipiteet

Suomessa on nyt "akkavalta"

Se tuli yllätyksenä ja juuri kolme viikkoa ennen, kuin päästiin edes 2020-luvulle. Eli miehet ovat jo harvassa valtioneuvostossa. Kohta ehkä niistä päästään kokonaan eroon siellä?

Mistä johtuu tämä miesten kykenemättömyys hoitaa asioita niin kuin pitäisi? Maassamme mm. suurempien kaupunkien johtajina alkaa olla enemmän naisia kuin miehiä. Näin on mm. Turussa, Oulussa, Porissa jne.

Ei kai aivan ole sattumaa, että viittä hallituspuoluettakin johtaa nainen. Voidaan olettaa Sanna Marinin kohdallakin, että pääministerinä todellinen puolueenkin johto on hänen käsissään.

Naiset, milloin syrjäytätte miehet kokonaan valtioneuvostosta?

Eduskunnassa oppositiossa olevissakin puolueissa vielä yhtä johtaa nainen ja muissa kolmessa puolueessa johdossa on mies. Eli miesten ”alivalta” on selviö, vaikka heitä eduskunnassa on silti enemmistö.

Milloin keikautatte eduskunnan naisvoittoiseksi?

Onko naisten looginen ajattelukyky noussut yli miesten vastaavan viime vuosina? Onko miehillä ajattelussa edelleen, että näin me saamme puolueelle enemmän pisteitä, mutta samalla unohtuu kokonaisetu?

Mene ja tiedä, mitä miesten ajatusmaailmassa liikkuu, vai liikkuuko siellä enää mitään?

Oliko Antti Rinteellä tätä ajattelukykyä? Hänellä ilmeisesti oli edelleen ammattiliiton ajattelukyky, ja hän unohti olevansa maan pääministeri. Antti sai mennä, ja nyt ovat uudet tuulet myös feministisessä hallituksessa.

Se johti tähän ”akkavaltaan” ja toi ehkä naisellista ajattelua enemmän hallitustasollekin.

Uusimmat

Fingerpori

comic