Mielipiteet

Suomi kuihtuu, koirat lisääntyvät

Koiria on Suomessa kohta miljoona.

Suomen syntyvyys alenee vaarallista vauhtia. Monet tahot miettivät, mistä se mahtaa johtua ja miten se voidaan kääntää nousuun. Miksei lasten hankkiminen kiinnosta nuoria perheitä?

Toisaalta he hankkivat yhä lisää koiria. Niitä on kohta miljoona. Se on huima määrä viiden miljoonan asukkaan valtiossa.

Tuntuu siltä, että mukavuudenhalu on ainakin yksi syy. Koira on paljon helpompi lelu kuin lapsi. Sen voi jättää päiväksi sisään ja ottaa illoin ja aamuin mukaan lenkille ja leikkiä sillä aivan oman aikataulun mukaan ja siitä pääsee tarvittaessa eroon.

Lasten hankinta ei ole ainakaan kustannuskysymys, kun ottaa huomioon millaiset määrät rahaa koirien pitämiseen ollaan valmiit satsaamaan. Ensin hankinta, joka voi maksaa jopa useita tuhansia. Sitten hoito, johon voi kuulua mitä ihmeellisempiä asioita. Terapiaa, sisäuintia, trimmausta, hierontaa, fysikaalista hoitoa, kynsienhoitoa, koulutusta, psykiatriaa, kauneuskilpailuja, vaatetusta, ym. Puhumattakaan sairaanhoidosta, jota tarvitaan nykyään valtavasti, koska koirat vaativat yhä lisääntyvästi lääkärihoitoa puutteellisen liikunnan ja elintasosairauksien vuoksi.

Koirat eivät vietä enää koiranelämää, vaan kissanpäiviä, joka ei ole niiden lajityypillistä elämää. Lapsista saisi sentään lapsilisiä ja muitakin sosiaalietuja.

Yksi ihmeellinen piirre on se, että tavallisen taajaman tienoilta löytyy huomattavasti vähemmän lastentarvikeliikkeitä kuin koiranruoka- ja tarvikeliikettä – puhumattakaan siitä, että mistään saisi kunnon miesten vaatteita. Siinä näkyy, mihin ihmiset ovat valmiit satsaamaan. Taitaa olla nykyisin jo miljardibisnestä.

Jotta saataisiin tämä vaarallinen väestökato käännettyä, niin kannattaisi miettiä, miten ihmiset saadaan koirien sijasta hankkimaan lapsia. Erinomainen ratkaisu olisi, että säädetään yleinen koiravero, jonka tuotto ohjattaisi korvamerkittynä lapsiperheille. Siitä tulisi helposti parisataa miljoonaa. Rahasta se ei ole koiranomistajilla kiinni, se näkyy jo kaikesta edellisestä.

Aiheuttavathan koirat muutenkin yhteiskunnalle kustannuksiakin hyvin monella tavalla, joita verolla voitaisiin kompensoida. Voisivathan jotkut jättää sitten edes sen toisen, kolmannen, tai jopa neljännen koiran hankkimatta.

Ainoa kanto kaskessa on se, että kansanedustajat eivät uskalla sitä tehdä. Jopa pakollista asumista ja ruokaa verotetaan, mutta tällaista hupiveroa ei uskalleta laatia.

Koiraton mies

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic