Mielipiteet

Suomi onnellisten asukkaiden maa

Tekeekö sen mämmi pääsiäisenä, vappusima vappuna, juhannusaaton sauna ja kossu, vaiko joulukinkku jouluna? Mene ja tiedä, mikä on sen salaisuus, mutta nyt jo toiseen kertaan se todettiin: Suomi on onnellisten asukkaiden maa.

Vai olisiko se sittenkin lievähkö yksinkertaisuus, minkä meissä välistä arvellaan piilevän? Joka tapauksessa meissä on kaikkien näiden käyttäjiä ja ehkä vieläpä siinä mitassa, että jonkinlaisen otannan siitä saa.

Vai onko otantaan osunut vaan niitä järvisaunojen ja kesämökkien omistajia, joilla yleensä pyyhkii hyvin? No ei kai ne rantojenkaan miehet oloaan moiti, ei ainakaan silloin, jos on sattunut juuri eläke napsahtamaan tilille ja kossupullo on juuri korkattu.

Joka tapauksessa molempia löytyy lähes pilvin pimein joukostamme ja luulenpa, ettei tähän otantaan ole sattunut näitä varjopuolen asukkaita.

Sen sijaan sinne on sattunut juuri niitä auringonpuolella eläviä, jotka korkeintaan valittavat korkeita verojaan.

Hyvä kuitenkin, että tällaistakin tutkimusta tehdään ja tuleehan siitä esiin näitä hyviä puolia yllin kyllin. Niitä siinä kai pyritäänkin esiin tuomaan ja ovathan ne mairittelevia meidän lukea. Nyt vaalien alla on jokaisen hyvä verrata, että kuuluuko itse tähän joukkoon.

Rauno Jokiniemi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti