Mielipiteet

Suomi Ruotsia suvaitsevampi?

Ennen Jukka Jalosen huikeaa valmentajauraa maallemme ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruuden luotsasi ruotsalainen Curt ”Kurre” Lindström. Surullisena olemme viime aikoina saaneet lukea mediasta, kuinka ruotsalainen kansankoti on kohdellut nyt jo eläköitynyttä mestarivalmentajaansa. Asia liittyy siihen, että Kurre on jo monta vuotta sitten löytänyt itselleen uuden kumppanin, joka on Lindströmiä nuorempi thaimaalainen nainen. Ruotsissa oleillessaan heille huudellaan, että ”tuo irstas vanha äijä on jonkun lumpun kanssa”. Tuolle thaimaalaiselle naiselle ei myöskään ole myönnetty pitkäaikaista oleskelulupaa Ruotsiin monista yrityksistä huolimatta ja siksi pariskunta oleilee valtaosan ajastaan Thaimaassa. Kateus vie hyvät kalatkin omilta vesistä?

Suomessa jopa meidän presidentillämme on lähes puolet nuorempi vaimo eikä heille huudella rivouksia kadulla eikä solvata somessa asian tiimoilta. Pekka Haavistokin on paljon nuoremman miehen löytänyt itselleen ja mm. Paavo Lipposella ja Eero Heinäluomallakin on nykyään itseään paljon nuorempi kumppani, eikä asiasta ole koitunut haittaa heidän urilleen.

Ruotsi on jo paljon ennen Suomea kehunut olevansa feministinen kaikkea suvaitseva maa. Onko kuitenkin käynyt niin, että kaikkea ei kuitenkaan suvaita, vaan nuo nk. suvaitsevaiset vain haluavat, että ainoastaan heidän edustamansa käsitykset suvaitsevaisuudesta ovat hyväksyttäviä. Ennen vanhaan oli harvinaista mutta nykyään mies- tai naisparit ovat suvaitsevaisten suosiossa. Ilmeisesti kuitenkin tuo sama suvaitsevainen porukka haluaisi sanella tavalliselle miehelle sen, millaiseen naiseen ja milloin saa rakastua. Rakkaus ei ikää kysele!

Kurrelle kiitos loistavasta työstä jota olet tehnyt suomalaiselle jääkiekolle. Kiekkoväen mielestä hän on aina tervetullut Suomeen ja mielihyvin ja saa myös ottaa kumppanisi mukaan! Kel onni on, älköön onneansa kätkekö!

Uusimmat

Fingerpori

comic