Mielipiteet

Suositaan kotimaista juomavettä!

Suomalainen juomavesi on maailman parasta ja puhtainta. On siksi hölmöä ruveta kantamaan ulkomailta vettä kotimaisiin kaivoihimme. Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Lahden MM-hiihtoihinkin juotava vesi rahdattiin Englannista asti, vaikka vieressä olivat olleet Salpausselän mittaamattomat pohjavesiaarteet. Tuontivesi katsottiin paremmaksi, koska se oli pakattu pahvipakkauksiin, joissa oli kierrekorkki.

Onko välttämätöntä tuo veden pakkaaminen? Lahden kisojen järjestäjätkin olisivat voineet ottaa oppia lavatanssien juomavesihuollosta. Siellä vettä on isossa säiliössä, josta jokainen saa ottaa vettä omaan mukiinsa. Roskaakin syntyy vähemmän, kun samaan pahvimukiin kirjoitetaan mukin haltijan nimi ja mukista juodaan useammankin kerran, jos illan aikana jano tulee.

Tulee mieleen, että monissa Valion maitopurkeissa nykyään on kierrekorkki. Luulisi, että Valio osaisi myös vettä ruveta pakkaamaan, kun kerran se hyviä mehuja ja keittojakin osaa tehdä ja purkkeihin laittaa.

Ulkolaista vettä on kaupoissakin tosi paljon ja hintakin on korkea, jos maitoon vertaa, joten eikö tässä olisi Valiolle bisneksen paikka? Vai onko taas esteenä kilpailuvirastomme, joka puolusti Arla-meijeriä? Valiohan taisteli vain omista osuuksistaan.

Nalle Wahlroos ja kumppanit ovat vaatineet Suomen pohjavesien yksityistämistä ja mahdollista myymistä ulkomaille, joten kannattaa toki ennakkoon asettaa kansallisaarteellemme Stop-merkki

Trumpin ja Putin tapaamisen aikana ulkomaalaiset toimittajat ihmettelivät meidän suomalaisten puhdasta juomavettämme ja vieläpä kraanasta tullutta! Toivottavasti päättäjämme eivät näe kangastuksia ja ala myymään Suomen pohjavettä, joka joskus tulevaisuudessa on kalliimpaa kuin öljy!

Veden hinnat ulkomailla ovat noussut, kun monet kunnat ovat yksityistäneet vesilaitoksensa ja asukkaita rahastetaan tehtyjen sopimusten nojalla, joita ei voi edes purkaa!

Matti Hirvonen


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti