Mielipiteet

Surullista – Monikylä on jo valmistuessaan ajastaan jäljessä ja monella paikkakunnalla malli todettu ongelmalliseksi

Forssan valtuusto päätti maanantaina monitoimikeskuksen rakentamisesta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan valtuusto päätti maanantaina monitoimikeskuksen rakentamisesta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kun ajelee keskustan melko tyhjiä katuja ja katselee liikkeiden tyhjiä ikkunoita, tulee surullinen olo monestakin syystä.

Kun luin kaupunginvaltuuston päätöksen Monikylän rakentamisesta, tuli surullinen olo ennen kaikkea kaupunkimme tulevien oppilaspolvien ja heidän opettajiensa puolesta.

Kaupungin päättäjien enemmistö on mielestäni toteuttamassa hanketta, joka jo valmistuessaan on ajastaan jäljessä ja monella paikkakunnalla todettu käytännössä ongelmalliseksi.

Nimikin osoittaa sen, että kyseessä on paljon muuta kuin koulu!

Kirjoitin jossakin vaiheessa, että eräänä perusteena on mitä ilmeisimmin, monista kannanotoista päätellen, ”kylkiäisenä” saatava liikuntasali ja erilaisiin aikuisten kokoontumisiin saatavat tilat valtion avustuksella!

Erkki Kaakinen otsikoi (FL 20.9.): ”Monitoimitalossa on hyviäkin puolia”. Kirjoituksessa hän totesi: ”Kyllä Forssaan pitää saada ainakin yksi suuri sali isoja konsertteja ja tapahtumia varten.” Aika vähän siinä on hyviä puolia lapsille.

Kaakinen suri sitä rahaa, ja työpanosta, joka on mennyt suunnitteluun. Rohkenen väittää, että se on pikkusumma verrattuna esim. siihen työ- ja rahamäärän. joka käytettiin 30 vuoden aikana Yhtiönkadun jatkeen toteuttamiseksi. Sen aikana aiheutettiin lisäksi lukuisille kuntalaisille todellista tuskaa!

Mielestäni tähän mennessä kulunut raha on pikku summa sen rinnalla, mitkä ovat taloudelliset ja muut menetykset toteuttamisen seurauksena.

Oli surullista lukea, että suurin osa valtuutetuista puhui vain rahasta. Suomalainen koulutus on jo pitkään kärsinyt jatkuvista uudistuksista, joiden seuraukset näkyvät monenlaisena pahoinvointina. Se, että tilanne on näinkin hyvä, on ammattipätevän ja vastuuntuntoisen opettajiston ansiota!

Muutaman vuoden kuluttua koululaistemme määrä on lähes puolet nykyisestä ja ”mammuttikoulu” kaupungin laidalla!

Hankkeesta luopuminen on varmaan yhtä vaikeaa, kuin oli katusuunnitelman kohdalla. Vaikka lopputulos tiedettiin jo vuosia, mentiin rohkeasti eteenpäin periaatteella: Katsotaan loppuun asti!

Tässä tapauksessa ”rohkeuden” seuraukset ovat mielestäni lapsille kohtuuttomat!

Uusimmat

Fingerpori

comic