Mielipiteet

Synnytystalkoiden jatkokehittelyä

Poliitikoistamme ensimmäisenä Antti Rinne peräsi synnytystalkoita katkaisemaan maamme negatiivinen väestökehitys. Juha Sipilä kylläkin väitti itseään ja Rinnettä liian vanhoiksi osallistumaan moisiin talkoisiin, mutta Antti Rinne kertoi, että hänellä on nuori vaimo joten peli ei ole vielä menetetty.

Rinteen näkemykselle onkin olemassa ennakkotapauksia politiikan kärkipaikoilta. Presidentti Niinistö sai seitsenkymppisenä lapsen nykyisen puolisonsa kanssa ja ex-puhemies/pääministeri Lipponenkin innostui noihin talkootöihin vielä eläkeiän kynnyksellä.

Suomessa on prosentuaalisesti lapsettomia miehiä eniten koko maapallolla. Taitoa löytyy ja halukkaita/kyvykkäitä normaaleja nuoria miehiäkin talkootöihin löytyy ikääntyvien poliitikkomiesten ohella.

Maassamme kauan jatkuneen keskittämispolitiikan seurauksena suomalaiset naiset on kuitenkin ohjattu pääkaupunkiseudun kivihiilipäästöjen ääreen suurempien palkkojen, asumistuen ja viihdykkeiden innostamana. Miesten kohtalona on ollut jäädä asuttamaan tyhjenevää maaseutua samalla, kun media, poliitikot ja kirkkokin kovasti hehkuttavat homo- lesbo- ja transseksuaalisuutta.

Pääkaupungin urbanisoimille suomalaisnaisille eivät enää tavalliset suomalaiset jätkät kelpaa, vaan elämän täyttävät matkustaminen, viini-illalliset, bailaaminen ja tatuoinnit.

Maailmalla on kuitenkin paljon yksinäisiä nuoria naisia, jotka haaveilevat normaalista perhe-elämästä Suomen kaltaisessa kehittyneessä sivistysvaltiossa. Noille naisille pitäisikin kohdentaa mahdollisuus tulla Suomeen vaikkapa määräaikaisella työviisumilla paikkaamaan työvoimapulaa marjanpoimintaan, maatalouteen, siivousalalle yms. Samalla tarjoutuisi mahdollisuus tutustua suomalaisiin aviomieskandidaatteihin.

Kaikki toiminta olisi vapaaehtoista ja kotimaahan voisi palata, jos esim. kulttuuriero tuntuisi liian suurelta. Toivoisin, että tasa-arvonaisetkin suhtautuisivat yhtä suvaitsevaisesti ulkomaalaisten naisten saapumiseen maahamme kuin mitä he suhtautuivat nuorten miesten tuloon pakolaisaallon yhteydessä.

Voisipa väestön lisääntymiseen tähtäävää kampanjaa mainostaa vaikkapa tekemällä tosi- TV-ohjelmankin. Se pitäisi kuitenkin olla hienovarainen ”Napakymppi”-tyylinen eikä teknisiin yksityiskohtiinkin paneutuva Big Brother- formaatti.

Matti Hirvonen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti