Mielipiteet

Taas holjaillaan Forssassa

Torstaina alkaa aika, jolloin kaikki Forssassa tapahtuva on niin holjaa, niin holjaa. Mutta mitäs se holja oikeastaan si on? Se on niin holjaa, että sitä ihmiset kyselevät toisiltaan vieläkin, vaikka tuo forssalaisten käyttämä sana on ollut käytössä jo vuosikymmeniä ja Holjaa viikonloppuakin on vietetty ainakin parinkymmenen vuoden ajan.

Mitähän olisi, jos sanan alussa oleva H. muutettaisiin T – kirjaimeksi? Silloin sana muuttuisi jotain tarkoittavaksi, toljailuksi eli ihmetteleväksi katseluksi. Ennen sanottiin, että mitäs siinä toljotat, kun katseltiin tavallisuudesta poikkeavaa tapahtumaa taikka maisemaa.

Oli miten oli. Perjantaina puolen päivän aikaan eläkeläisjärjestöjen edustajat kerääntyvät taas Forssan torille kuuntelemaan, mitä järjestöjen edustajilla on sanottavaa. Esittelyjä, runoja ja lauluja kuullaan varmasti ja voihan joku pitää oikein kunnon puheenkin. Kunhan vaan ei helle muuttuisi jatkuvaksi sateeksi, kuten muutama vuosi sitten, kun seisoin koko parituntisen esityksen ajan sateenvarjoni alla. Paikallisen pankin tarjoamaa kahviakin täytyi maistella sateen saattelemana.

Iltaisin torin valtaavat nuoret, jotka omalla ohjelmallaan pitävät huolen, että kaikki Forssassa olijat tietävät, että kyseessä on holja viikonloppu.

En tässä lähde esittelemään, mitä kuuluisuuksia kuullaan ja nähdään Forssassa, sillä sen julkistaminen on muiden tehtävä. Edellisten vuosien kokemusten perusteella voimme kuitenkin arvailla, että nähtävää ja kuultavaa riittää kaiken ikäisille naisille ja miehille, lapsiakaan unohtamatta.

Koitetaan pärjätä tämäkin viikonloppu rakenteilla olevasta kiertoliittymästä huolimatta. Ei tapella, eikä ajeta huumeissa ja viinoissa. Ollaan ystäviä toisillemme, nautitaan kesään kuuluvasta lämmöstä ja muistetaan, että näidenkin juhlien jälkeen tulee arki.

Erkki Kaakinen


Uusimmat

Fingerpori

comic