Mielipiteet

Taas kirjoitetaan historiaa uusiksi

Nyt on alettu kissojen ja koirien kanssa hakea sotarikoksia suomalaisesta Waffen SS -pataljoonasta, joka lähti Saksaan opiskelemaan sodan johtamista tilanteessa, jossa tarvittiin kipeästi koulutettua sotaväkeä. Sinne meni aivan tavallisia suomalaisia miehiä, joista on nyt ruvettu tekemään natseja. Osa lähti isänmaanrakkaudesta, osa siksi, että luvattiin opiskelupaikka saksalaisessa yliopistossa koulutuksen jälkeen, osa tietenkin seikkailumielellä. Siitä on tehty jo aikaisemmin kattava 1000-sivuinen teos ”Panttipataljoona”, jossa asiat kerrottiin juurta jaksain. Tähän se ei kuitenkaan kelvannut edes lähteeksi.

Sota on sotaa ja siellä ikävä kyllä aina tapetaan ihmisiä, ja sille ei nyt vain voi mitään. Siellä myös totellaan kyselemättä, mitä esimies käskee, muuten käy itselle tai koko joukolle huonosti.

Tutkimuksessa ei paljastunut mitään näyttöä sotarikoksista, mutta silti päätelmä on, että ”todennäköisesti” niitä on tapahtunut. Se on todella loukkaavaa ja epäoikeudenmukaista niitä satoja suomalaisia ihmisiä kohtaan, jotka kuolivat, haavoittuvat tai muuten uhrasivat elämänsä puolustaakseen Suomea tulevissa kotimaan taisteluissa.

Kannattaa myös suhteuttaa asioita, kun suomalaisia oli 1400 ja pienestä Virosta oli samanlaisissa joukoissa kymmenkertainen määrä. Kuka puhuu heistä?

Myös vapaussodan jälkeen on jo 100 vuotta syyllistetty voittajia. Siellä kieltämättä tapahtui ylilyöntejä, mutta ei pidä unohtaa, miten olisi käynyt, jos toinen osapuoli olisi voittanut. Sitä voi vain aavistella siitä, mitä tehtiin naapurissa miljoonille ihmisille sekä omille, että vihollisille. Olisiko Suomen heimo (se mitä siitä olisi jäljellä) nyt asuttamassa Siperiaa.

Toisen maailmansodan jälkeen oli myös aika, jolloin isänmaan puolustajille sanottiin, että mitäs natsit menitte sinne ”hyökkäämään rauhantahtoista sosialistivaltiota vastaan”. Lotat leimattiin kevytkenkäisiksi (jotta en pahemmin sanoisi) ja fasistijärjestöksi samoin kuin suojeluskunnat ja jopa monet urheiluseurat ym. jotka piti lakkauttaa. Mannerheimista on tehty jos minkälaista häväistystarinaa. Siitäkin voi kysyä, että mikä olisi tilanne nyt, jos ei olisi tehty, niin kuin tehtiin ja mitä Ryti teki.

Jostakin syystä meillä täällä on tapana harrastaa itsensä ruoskimista ja oman historian mustamaalaamista aivan omatoimisesti, kun muualla pyritään olemaan ylpeitä omasta historiasta ja omista saavutuksista. Tämäkin tutkimus pannaan oikein kansainväliseen levitykseen.

Ylpeästi suomalainen

Uusimmat

Fingerpori

comic