Mielipiteet

Taisi olla siinä se kesä

Ilmatieteen laitoksella ja Forecalla on pari-kolme erilaista ennustetta päivittäin. Ilmatieteen laitoksen ennuste on positiivinen. Foreca ennustaa talvea kesän keskelle.

Foreca on erikoistunut pidempiaikaisin ennusteisiin. Ilmatieteen laitos taas lyhyempiin.

Ilmatieteen laitos toimii ministeriön alaisuudessa. Ennusteet taitavat ministeriön muunkin optimistisuuden takia olla positiivisia. Foreca on yksityinen, joten ennusteet ovat negatiivisia, mutta kuitenkin niin totta.

Pitäisikö siirtyä ennustamiseen sammakoista. Hyrynsalmelainen Taisto Heikkinen oli tunnettu oikeista ennustuksistaan . Valitettavasti Heikkisen nimikkosammakko kuoli helteeseen vuonna 2006. Heiskasen yleisin ennustus oli, että saattaapi sataa tai saattaapi olla poutaa. Toimii vieläkin. Jos heinäsirkka sirittää, sanotaan poudan tulevan. Kuuleeko sen vielä joku?

Toisaalta lähes yhtä hyvän sääennusteen saa katsomalla ikkunasta.

Plantaasin omistajat tuskailevat säitä. Sanontahan kuuluu, että kaikki mitä ennen juhannusta sataa, sataa laariin, mutta mitä sen jälkeen sataa, sataa laarista pois.

Jotakin hyötyä näistä Jäämeren keleistäkin on. Ei juurikaan hyttyset, paarmat tai pomppiaiset inua. Seniorit eivät tukahdu kuumuuteen.

Syvä uskomme on, että ainakaan Holjien aikana ei sada. Toivottavasti sateen Jumalat pitävät meetingiä apostoli Pietarin patiolla silloin.

Että se siitä ilmastonmuutoksesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti