Mielipiteet

Talsoilan koululla on vetovoimaa –Sitä ei Monikyläkään pysty haastamaan.

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

En oikein usko Kaisa Lepolan väitettä (FL 12.6.), että lapset odottavat uutta koulua. Eivät ainakaan, jos heidät erotetaan sen takia koulukavereistaan tai jos koulumatkansa pitenee ja vaikeutuu sen takia. Lapset ovat kyllä muuntautumiskykyisiä ja sopeutuvat tarvittaessa, mutta eniten lapset viihtyvät tutussa ja totutussa ympäristössä.

On toki hienoa, että osa lapsista saa uusia tiloja, mutta on hyvä muistaa etteivät kaikki. Erityisesti yläkoululaiset ovat tässä tilanteessa hyvin epäarvoisessa asemassa. Eli siis juuri ne, jotka jo osaisivat arvostaa uusia, hienoja tiloja.

Suurin huoli monilla on tällä hetkellä Talsoilan koulun lakkauttamispuheet, ei niinkään Monikylän rakentaminen, sille kun mitään ei enää mahda.

Vieläkin ihmettelen, miksi ei Axel Wahrenin päiväkotia ja ainakin Monikylään meneviä esikoululaisia siirretä Monikylään, kun siellä kerran tilaa on. Vuokratiloista pitäisi ensimmäisenä luopua ,jos talous kaipaa helpotusta.

Tai miksi ei yläkoululaisia siirretä Monikylään, heille uudet tilat olisivat merkityksellisimmät ja matkat helpommat.

Kuten Lepola kirjoituksessaan mainitsi, Talsoilan koulu on iso ja elinvoimainen lähikoulu.

On parempiakin tapoja täyttää Monikylä ja tehdä säästöjä kaupungille kuin Talsoilan koulun lakkauttaminen. Voimme siis vain toivoa, että päättäjät, jotka asiasta päätöksen tekee, ymmärtävät Talsoilan koulun merkityksen Forssalle vetovoimallaan. Talsoilan koulun vetovoimaa ei Monikyläkään pysty haastamaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic