Mielipiteet

Talsoilan koulun oppilaiden huoli: Mitä käy kavereille, entä koulumatkalle?

Talsoilan koulusta on lyhyt matka hiihtämään, luistelemaan ja salibandyareenalle. Kuva: Tapio Tuomela
Talsoilan koulusta on lyhyt matka hiihtämään, luistelemaan ja salibandyareenalle. Kuva: Tapio Tuomela

Kouluverkkoraportti herätti keskustelua oppilaskunnan hallituksen kokouksessa. Keskustelimme turvallisesta koulumatkasta, kavereista, koulumme hyvistä puolista ja mahdollisista tulevista muutoksista.

Koulumme olisi hyvä säilyttää, koska se on hyväkuntoinen ja sen ympäristö on turvallinen. Tässä koulussa kaikki etäisyydet ovat lyhyitä, esimerkiksi luistelemaan, hiihtämään ja Jokioistenleipä Areenaalle on lyhyt matka. Talsoilan koulu on juuri remontoitu ja iso alakoulu. Vieremä on paljon pienempi ja huonokuntoisempi. Toki jos Vieremä lakkautettaisiin, niin sieltä olisi pitkä matka Talsoilaan, mutta Talsoilasta Vieremään olisi myös pitkä matka.

Jos Talsoilan koulu lopetettaisiin, niin koulumatkat pidentyisivät ja tulisivat vaarallisemmiksi. Monella koulumatka pitenisi todella paljon. Jos koulu vaihtuisi, monella myös päivärytmi muuttuisi, esimerkiksi pitäisi herätä aikaisemmin. Koulumatkat veisivät enemmän aikaa. Myös turvallisuus heikkenisi mitä pidempi koulumatka olisi, varsinkin, jos esimerkiksi 1.luokkalainen menisi Paavolasta uuteen Monikylään.

Huolenamme on, että kaverit voisivat joutua eri kouluun. Emme välttämättä pääsisi kavereidemme kanssa samalle luokalle. Vaikka saisimme uusia kavereita, tutustuminen voisi viedä aikaa ja alussa voisi joutua olemaan yksin. Voi olla, että joutuisi luokalle, josta ei saa kavereita tai ei tunne ketään. Vaikka pääsisi kaverien kanssa samalle luokalle, he voisivat jättää sinut yksin, jos he saisivat uusia kavereita nopeammin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic