Mielipiteet

Tammelan koulukeskuksesta

En enää voinut reagoimatta lukea niitä monia asiantuntemattomia kirjoituksia, joita lehdessä on ollut Tammelan koulukeskuksen erinomaisesta kunnosta. Olen ollut siinä talossa töissä 24 vuotta. Olen elämäni aikana siedättynyt kaikelle mahdolliselle, mitä ihana maalaiselämä kaikkine eläimineen tarjoaa. En ole ollut millekään asialle allerginen, mutta haistan kyllä ne viemärin ym. epämiellyttävät hajut, jotka talossa usein vastaan pöllähtävät.

Kuluneena syksynä luokassani asia konkretisoitui, kuten monissa muissakin vanhan puolen luokissa. Oppilaat alkoivat saada oireita. Jotain piti tehdä. Noin kuukausi sitten luokkaani tuli iso pömpeli, ilmanpuhdistin. Se hurisee enemmän ja vähemmän äänekkäästi. Kerää kaiketi myös tietoa erilaisista mikrobeista, joita itseensä imee.

Ja nyt on alkanut minun oireiluni. Kurkkua kuivaa, yskittää, ääni menee ja kaikkea uutta ja outoa minulle, tapahtuu. Tänään kävin apteekissa kysymässä apua vaivoihin ja he siellä tunnistivat tilanteen hyvin. Ilmanpuhdistin kuivattaa ilman tosi tehokkaasti! Oppilaat eivät sitä ehdi 45 minuutissa huomata, mutta minä olen tilassa 5 – 6 tuntia päivittäin.

Minä olen onneksi pian poistuva ongelma, mutta toivon, että enää ei tarvitse lukea kirjoituksia, joissa henkilöt, jotka eivät edes ikinä ole käyneet, saati viettäneet pidempiä aikoja ko. rakennuksessa, tuovat esiin uskomattomia asioita rakennuksen hyvästä kunnosta.

Kuka uskaltaa ottaa kontolleen oppilaiden ja kaikkien rakennuksessa työskentelevien terveyden? Toivottavasti näitä mutu-tuntuma ja poliittissävytteisiä kirjoituksia ei enää tule. Kaikki kiinnostuneet voivat tulla koululle haastattelemaan oppilaita ja henkilökuntaa. Koulu on avoin kaikille, jotka vaan tietoa haluavat.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic