Mielipiteet

Tammelan koulukeskus

Mielipidepalstalla 4.3. Martti Pura kirjoitti ja esitti mielipiteen Tammelan kouluuista seuraavanlaisesti: Luopukaa hyvät päättäjät koulukeskushankkeesta, jota emme tarvitse. Kuntamme talous ei kestä ylisuuria investointeja.

Ottamatta kantaa hankkeeseen, onko se tarpeellinen / tarpeeton, ajankohdan tulisi olla sopiva rakennusvaiheessa. Kunnan alijäämä taitanee heilua 2,2 miljoonan euron tietämissä samaan aikaan. Jokioisten kunta pääsi plussan puolelle, ei paljon mutta kuitenkin.

Tammelan kunnantalo rakennettiin 1991 niin sanotusti kuumaan aikaan 31 miljoonalla markalla. Jokioisten kunnantalo puolivuosikymmentä aiemmin ja maksoi 16 miljoonaa markkaa. Se on toki hieman pienempi, mutta asiat hoitunee kiitettävän hyvin.

Turussa vaikuttaneena minulla oli tapana pistäytyä ns. toriparlamentissa, jossa tapasin monasti silloisen ministeri Ilkka Kanervan. Hän kysyi minulta, missä olen syntynyt. Kerroin hänelle että Tammelasta ja näytin kuvaa kunnantalosta. Hänen kommenttinsa tuli kun apteekin hyllyltä, että onpa komia kaupungintalo. Totta se on massiivinen monumentti hautausmaan ja kirkon kupeessa.

Kun olen esitellyt Tammelaa niin katseet kääntyvät ensiksi tuohon edelle mainittuun ja sitten keskiaikaiseen kauniiseen kirkkoon, jossa on Suomen toiseksi pisin kirkkokäytävä. Pisin on kansallispyhättö Turun Tuomiokirkossa.

Uusimmat

Fingerpori

comic