Mielipiteet

Tammelan kunta on ollut hyvä paikka asua – pidetään siitä edelleen kiinni

Kuva: Tuomela Tapio
Kuva: Tuomela Tapio

Kunnan elinvoima muodostuu monesta tekijästä. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on rakentava päätöksenteko. Asiat käsitellään perustuen oikeaan tietoon ja hyvään valmisteluun. Valitettavasti Tammelassa ei päättyvän valtuustokauden aikana kaikki ole sujunut niin kuin Strömsössä, vaan päätöksenteko on ollut kovasti repivää ja hajottavaa. Sen varassa on huono rakentaa elinvoimaa.

Tammelassa on perinteisesti pystytty tekemään hyvää yhteistyötä yli puoluerajojen ja rakentavaa päätöksentekoa kunnan ja kuntalaisten parhaaksi. Päätöksenteossa on hyvä tunnistaa, että kukaan ei oikein yksin tahdo pärjätä, vaikka kuinka omasta mielestään olisi oikeassa. Demokratian ehkä paras puoli onkin siinä, että pystytään kuulemaan laajasti eri näkemyksiä, joiden pohjalta voidaan sitten tehdä päätökset. Tarvittaessa nämä päätökset tehdään äänestäen, kunnioittaen enemmistön näkemystä.

Kunta muodostuu elinvoimaisista kylistä, mutta isommassa kuvassa sekään ei aina riitä. Tammela on osa Forssan seutukuntaa ja koko seutukunnan pärjääminen sekä kehittyminen on ensiarvoisen tärkeää. Hyvät keskusteluyhteydet ja rakentava asenne on tässäkin tärkeää. Olemme seutukuntanakin pienehkö, mutta onneksi meillä on kohtuuhyvät kortit tässä jaossa, jos pystymme pelaamaan joukkuepeliä alueen kuntien kesken.

Kuntavaaleissa valitaan niitä ihmisiä, jotka seuraavan valtuustokauden ovat rakentamassa elinvoimaa. Toivotaan, että meillä on jatkossa yhteistyökykyisiä ihmisiä tekemässä sitä pyyteetöntä työtä, millä niin Tammelan kuin koko seutukunnankin elinvoimaa voidaan parhaiten kehittää.

Tammelan Kokoomuksen ehdokkaat ovat paljon pohtineet nykyistä tilannetta kunnassa. Me haluamme rakentaa keskusteluun perustuvaa demokraattista päätöksentekoa. Meille on tärkeää, että kunnassa on osaavaa henkilöstöä, joka valmistelee kunnan vastuulle kuuluvia palveluita ja osaltaan kehittää niin kunnan kuin seutukunnankin elinvoimaa. Osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö on kunnan voimavara, joka ansaitsee mahdollisuuden tehdä työtään heitä siinä kannustaen ja hyvissä puitteissa.

On selvää, että kaikkia palveluita ei voida tarjota jokaiselle ja joka kylään tasapuolisesti, mutta kun yhdessä päätöksiä tehdään, niin Tammelassa on hyvä asua tulevaisuudessakin elinvoimaamme kehittäen.

Uusimmat

Fingerpori

comic