Mielipiteet

Tammelan vuoropäivähoitoratkaisu tuli puskista virkamiespäätöksenä

Kuva: Henna Mäntymaa
Kuva: Henna Mäntymaa

Vuorohoito koskettaa lapsia, perheitä ja varhaiskasvatuksen työntekijöitä. Ympärivuorokautisten palvelujen saatavuus ja lapsiperheiden vanhempien osuus työelämässä ovat yleistyneet.

Tammela on vuodesta 2016 saakka ollut mukana Lapsiystävällinen kunta -mallin toteuttamisessa. UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa.

Mielipidekirjoituksen (FL 30.3.) kirjoittaneet lapsiperheasiantuntijat olivat huolissaan Tammelan vuorohoidon siirtymisestä keskustasta Riihivalkamaan.

Haluan tuoda tiedoksi, että kunnan luottamushenkilöille asia tuli ns. ”puskista”. Asiaa ei ole päätetty sivistyslautakunnassa, ei kunnanhallituksessa saatikka kunnanvaltuustossa. Päätös on tehty virkamiespäätöksenä. Ruuhkavuosia elävien lapsiperheiden elämä on minuuttiaikataulutettua. Hoitopaikan muutos on aina suuri ja jännittävä asia lapsiperheen arjessa. Tuttu, turvallinen (oma tuttu hlökunta), sijainniltaan pysyvä hoitopaikka on yksi arjen pelastajista.

Olisinkin toivonut, että asia oltaisiin esitelty mahdollisimman varhain, sekä laajasti valmisteluvaiheessa varhaiskasvatuksen henkilökunnalle sekä kunnan luottamushenkilöille. Avoimesti keskustellen ja laajasti eri näkökulmia tuoden olisimme ehkä löytäneet toisenlaisen ratkaisun, jolla takaisimme perheiden arjen sujuvuuden jatkossakin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic