Mielipiteet

“Tarttis varmaan tehrä jotain”

Näin sanoi aikoinaan kaksi kautta istunut presidentti Mauno Koivisto. Yritysten edustajat ja Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola pääsivät esittelemään ministeri Ville Skinnarille (FL 22.10.) Forssan tämänhetkistä tilannetta, jossa veronmaksajat vähenevät ja huoltosuhde kehittyy väärään suuntaan.

Väki tämän viiden kunnan alueella vähenee vääjäämättä ja siitä johtuen myös kaikkien alueen kuntien talous, siis toimeentulomahdollisuus vaikeutuu, tulot vähenevät ja menot lisääntyvät, se on tosiasia, jolle yksikään kunnan päättäjä ei voi mitään. Joku muutos pärjäämiseen on keksittävä. Vai luuleeko joku, että veronmaksajia tulee jostain runsaasti lisää, joiden verorahoilla voimme selvitä alueen kuluista? Seiniä on paljon ja niiden sisällä liikaa tekijöitä.

Kysymys kuuluu: Onko joka kunnassa pakko olla oma kunnantalo, omat kunnanvaltuutetut, kunnanjohtaja, terveyskeskus, koulu joka kylässä ja kaupunginosassa? Tässä alkua luettelolle, johon jokainen päättäjä ja asukas joutuu tulevaisuudessa paneutumaan. Luettelo kasvaa, kun itse kukin ajattelee ja keksii uusia säästökeinoja ja vastaa otsikon kysymykseen, mitä hänen mielestään pitäisi tehdä.

Sairaalan palvelujen säilyminen Forssassa on tietenkin jokaisen mielestä se tärkein asia. Sen puolesta kerätään jo adressia, vaikka sairaalaa koskevat päätökset ovat levällään. Siinäkin eteen tulee kustannuskysymys. Pystytäänkö alueen kunnissa asuvien ihmisten maksamilla verovaroilla ja käyntimaksuilla maksamaan sairaalasta ja sen henkilöstöstä aiheutuvat kulut? Kuinkas siitä ikääntyvän väestön huollosta ja hoitamisesta selvitään?

Kysyy ikääntyvä veronmaksaja.

Fingerpori

comic