Mielipiteet

Tasapuolisempaa tukea junioriurheiluun

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta päätti kokouksessaan 31.3., että kaupunginvaltuuston myöntämä 20 000 euron määräraha lasten ja nuorten harrastustakuuseen käytetään forssalaisten salibandyjunioreiden kausimaksujen tukemiseen. Lautakunnan tekemä päätös lähetettiin hyväksyttäväksi kaupunginhallitukselle ja sitä kautta aina kaupunginvaltuustolle. Kaupunginhallitus kuitenkin kumosi lautakunnan tekemän päätöksen kokouksessaan 6.4. ja lähetti sen takaisin lautakunnalle uudelleenvalmisteluun.

Hallitus myös muutti valtuuston lautakunnalle myöntämän määrärahan käyttötarkoitusta ilman valtuuston hyväksyntää. Uuden ohjeistuksen mukaan lautakunnan tulee käyttää määräraha laaja-alaisesti forssalaisten lasten ja nuorten liikunnan, kulttuurin ja vapaa-ajan harrastusten tukemiseen.

Olemme kaupunginhallituksen toiminnasta ihmeissämme. Lautakunta on selvittänyt perin pohjin omassa valmistelutyössään salibandyn tukemisen mahdollisuudet. Tällä hetkellä kaupungin rahallinen tuki eri urheilulajeille jakautuu epätasaisesti. Kaupunki tukee vuosittain verovaroista huomattavalla summalla esimerkiksi jääkiekolle ja koripallolle tarkoitettuja liikuntatiloja. Harjoitustilansa itse maksaville Forssan Suuppareille tuki on taas vähäistä. Kun huomioidaan FoSun salibandyjunioreiden suuri harrastajamäärä, on kaupungin tuki heille nähdäksemme perusteltua.

Lautakunnan päätöksen avulla olisimme voineet turvata urheiluseurojen harjoitusvuorotilanteen entisellään. Tulevaisuudessa voi olla mahdollista, että FoSu tarvitsee kaupungin tiloista harjoitusvuoroja, mikäli jatko nykyisissä tiloissa osoittautuu mahdottomaksi kustannusten takia. Tilanne ajaisi harjoitusvuorokalenterin ahtaalle ja vaikuttaisi negatiivisesti kaupungin liikuntatiloja käyttäviin urheiluseuroihin.

Kaupungilla ei myöskään ole tiloja, johon täysimittainen salibandykenttä voitaisiin suoraan sijoittaa. Eli katseet olisi kuitenkin suunnattava jälleen vuokratiloihin. Tämä saattaisi tulla kaupungin kannalta jopa kalliimmiksi kuin lautakunnan tekemä päätös. Parhaimmillaan vuokratuesta olisivat hyötyneet myös muut lajit, joille salibandyareenalta löytyisivät nykyistä paremmat harrastustilat.

Lautakunnan hyväksymä sivistysjohtajan päätösesitys olisi myös tarjonnut aikaa seutukunnallisen liikuntapaikkojen subventiomallin valmistelulle. Katsommekin, että seutukunnallisuus on tulevaisuudessa yksi niistä keinoista, joilla lounaishämäläiselle urheiluseuroille voidaan taata laadukkaat ja toimivat tilat. Mallin eteenpäin vieminen on kuitenkin kiinni seutukunnan päättäjien tahdosta.

Lautakunnan päätöksen takana oli puhtaasti halu tukea forssalaista junioriurheilua tasapuolisesti ja taata kaikkien lajien jatkuvuus seudullamme. Pyysimme hallituksen ja valtuuston hyväksyntää ratkaisullemme läpinäkyvän hallintotavan vuoksi. Vaikeina aikoina avustuksen kaltaisten summien käytöstä on hyvä löytää yhteinen sävel. Kaupunginhallituksen tekemä päätös valitettavasti hidastaa asian etenemistä, vähentää summalla saatavaa vaikuttavuutta ja pahimmillaan ajaa liikuntatilojen käytettävyyden aivan uuden haasteen eteen.

Uusimmat

Fingerpori

comic