Mielipiteet

Tehkää sote-koealue!

Forssan Lehden etusivun yläkulmassa oli 2.6. otsikko: Sotessa on edessä vielä valtava urakka. Tuo pikkuotsikko kertoo paljon koko soten synnytystuskista ja perjantaina tiedotusvälineiden kautta julki saatettu tiedote varmistaa sanonnan todeksi. Perustuslakivaliokunnan tiedottaja antoi asioista samanlaisen kuvan. Esittelijän mielestä laissa on niin paljon puutteita, että lain parantelu vaatii vielä paljon aikaa.

Helsinki ja sen ympäristön suurkaupungit melkoisella varmuudella jäävät koko sote-uudistuksen ulkopuolelle ja koko suomea koskeva lain uudistus tyssää siihen.

Hallituksen viimeinen oljenkorsi olisi perustaa keskelle Suomea kokeilumaakunta, johon kuuluisi muutama pieni ja vähän suurempi kaupunki ja paljon maaseutua. Kokeilualueelle perustettu oma hallinto ohjaisi ja seuraisi alueen menestystä ja rahankäyttöä.

Kokeilun tuloksista selviäisi, miten uudistus sopii käytäntöön ja vältyttäisiin vetämästä koko Suomen kansa sosiaali- ja terveysasioiden uudistuksen suohon. Mikä on se syy, joka ajaa maan hallitusta astumaan keskustapuolueen ideanikkareilta alkunsa saaneeseen sudenkuoppaan?

Erkki Kaakinen


Uusimmat

Fingerpori

comic