Mielipiteet

Tekopyhää katkeruutta

Olen seuraillut kuinka Pekka Haaviston päätä taas vaaditaan pölkylle, kun syyttäjä tutkii hänen toimintaansa. Hyvä onkin, että asia käydään läpi, sillä se on oikeusvaltioon kuuluvaa perustavan laatuista toimintaa.

Sen sijaan tuomioiden vaatiminen ennen oikeuden ratkaisua ei siihen kuulu.

Siksipä ei yllätä, että samat naamat, jotka iloitsivat kun Juha Mäenpäätä ei poliittisella päätöksellä saatu asetettua edes syytteeseen, ovat jo tuomioita julistamassa hyvissä ajoin ennen oikeudenkäyntiä, kun kyse onkin poliittisesta vastustajasta.

Tällainen toiminta kun on täysin linjassa heidän kannattamansa ajattelun kanssa, jossa heitä koskisi eri vapaudet lain edessä ja auktoriteettisesti muita korkeampi asema yhteiskunnassa milloin milläkin perusteella.

Tästä syystä he vihaavat tasa-arvoa ja tahtovat polkea vähemmistöjen asemaa. Yhteiskunta on heille kuin koulun piha, josta he haluavat valvojan pois.

Täytyy olla aika ytimiä myöden katkeroitunut, että voi niin sokeasti uskoa tämän porukan ajavan kenenkään muun kuin omaa etuaan. Ehkä ollaan petytty muihin puolueisiin ja lupauksiin, tultu siihen pisteeseen, ettei uskota ja luoteta enää mihinkään ja ihan irvailuna äänestetään protestina.

Ei yhtään mietitä, että se hetken mielihyvän jälkeen kostautuu kaikille, mutta etenkin itselle.

Ensin luvataan työtä ja pienempiä veroja ja välittömästi hyökätään työntekijöiden liittoja vastaan, asetutaan työnantajaliittojen rinnalle, kannatetaan sosiaalietujen leikkaamista, vastustetaan alipalkkauksen kriminalisointia, ajetaan tietoisesti matalapalkkaisten työmarkkinoiden kasvua ja nyt testaillaan jo miten uppoaa jos aletaan kyselemään miksi lomarahoja pitää maksaa.

Naurettavia myös on ne perusteet miksi EU:ta vastustetaan. Aivan kun halpamaat lakkaisivat EU-eron myötä, ennen EU:ta solmitut kansainväliset sopimukset raukeisivat ja oma valuutta olisi sellainen, joka vakavasti noteerattaisiin maailmalla vain, koska se on meidän oma.

Paljon on maailmassa korjattavaa, mutta vihan ja katkeruuden sokaisemana sitä hakee hetkellistä mielihyvää ja päätyy kurjistamaan kaikkea entisestään. Jos kurjuutta haluaa, niin sitä kyllä löytää aina vellottavaksi asti, mutta hittoako sitä tarvitsee kaikkien muidenkin asiat pilata.

Uusimmat

Fingerpori

comic