Mielipiteet

Terkkuja Hannoverista

Tartuin koulun tarjoamaan tilaisuuteen ja lähdin työharjoitteluun Saksaan. Paikaksi valikoitui Hannover ja Hotelli Leonardo. Työhaastattelu suoritettiin englanniksi Skype-puhelulla.

Lähdin matkaan vain muutaman päivän varoitusajalla, vaikka olinkin varautunut jo syksystä asti siihen, että lähtö saattaa tulla.

Työharjoitteluajaksi määrittyi kuusi viikkoa teknisistä syistä ja ihan hyvä niin. Kuuden viikon aikana ehtii tutustumaan kaupunkiin ja työkavereihin aika hyvin, vaikka täällä on painettukin melkoisen pitkää päivää. Olen pyytänyt ja myös saanut työskennellä hotellin kaikilla osastoilla: toimistossa, keittiössä, ravintolassa, baarissa, konferenssipuolella sekä yksityistilaisuuksissa. Lisäksi pääsin viikoksi Wolfsburgiin, Volkswagen-kaupunkiin huolehtimaan autotehtaan asiakkaista, joita saapui viikon aikana melkoisen monesta maasta katsomaan uutta VW Golfia. Työpäivistä sekä vapaa-ajastani olen kirjoittanut myös blogia koulun muiden oppilaiden ja opettajien luettavaksi.

Minua on luultu täällä aika monta kertaa englantilaiseksi, mutta lähes joka kerta suomalaisuuteni paljastuttua, olen kuullut matkatarinoita ja -kertomuksia Suomesta. Suomi herättää ihmisissä ihastusta sekä uteliaisuutta. Sauna, luonto ja avantouinti edellä on päästy aika pitkälle! Olenkin tämän reissun jälkeen taas piirun verran ylpeämpi kotimaastani.

Täällä ollessani maailmassa on tapahtunut ainakin Britannian Brexit, USAn vaalitouhujen kiihtyminen sekä kaksi järkyttävää iskua ihmisyyttä vastaan täällä Saksassa. Trumpin idioottimaisten lausuntojen sarja jatkuu aina vaan, joten siihen ei sen enempää kannata tuhlata energiaa. Korona-viruskin on pikkuhiljaa levittäytynyt melkein kaikkialle. Positiivisista asioista mainittakoon, että Ypäjälle on valittu uusi, Suomen nuorin kunnanjohtaja ja se on nostanut Ypäjää esiin useassa mediassa.

Kevät on tulossa ihan tuossa tuokiossa, allekirjoittaneen koulu alkaa olemaan taputeltu ja Karrinpuomiin on kutsuttu puoli Saksaa syömään. Hämettä on siis promottu taas vaikka ja kuinka paljon (niin kuin aina reissuillani teen)! Parasta kuitenkin on se, että uusien kokemusten lisäksi käteen jäi nippu ihania ystäviä, joiden kanssa varmasti tavataan vielä joskus. Läksiäislahjoja tuli niin runsaasti, että tarvinnee käydä matkalaukkuostoksilla vielä ennen kotiin lähtöä.

Tämän kokemuksen innoittamana suosittelen lämpimästi jokaista tarttumaan elämän tarjoilemiin tilaisuuksiin sekä elämään rohkeasti omannäköistä elämää. Mukavaa kevättä kaikille!

Uusimmat

Fingerpori

comic